Harabin: Lipšic bol vždy protekčným človekom, ktorý sa odjakživa predbiehal v rade
02 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Je viac ako evidentné, že Štefan Harabin nemá Daniela Lipšica vôbec rád. Dokumentoval to nielen pred jeho voľbou do funkcie špeciálneho prokurátora, ale i v najnovšom statuse.


Podľa exministra spravodlivosti a expredsedu Najvyššieho súdu SR bol Lipšic vždy protekčným človekom, ktorý sa odjakživa predbiehal v rade. A potvrdil to vraj aj teraz, keď sa tentoraz protekčne vtrepal do ženskej relácie RTVS Silná zostava. Štefan Harabin si v statuse nenávideného špeciálneho prokurátora doslova „vychutnal“ a opäť na neho vytiahol jeho staršie resty.
kvôli Lipšicovi sa zmenila prax trestania smrteľných dopravných nehôd

V relácii, do ktorej si Lipšica pozvali, mala štvorica žien diskutovať o aktuálnych témach „ženským pohľadom“. Téma bola „kolúzna väzba“, jej zneužívanie a jej neprimeraná dĺžka.

„Lipšic sa odjakživa predbiehal v rade. Či už to bolo s podvodnou justičnou skúškou, ktorú si iní museli roky odpraxovať, on ju má nezákonne bez vyžadovanej praxe. Dokonca ako jediný doteraz v histórii mohol počas skúšky opisovať z notebooku. Potom, čo zabil na prechode chodca, sa vyvliekol z nepodmienečného trestu.  Pritom iných predtým za to posielal do basy,“ pripomína Harabin staré Lipšicove hriechy.

A dodáva: „Kvôli Lipšicovi sa dokonca zmenilo dovtedajšie metodické usmernenie krajskej prokuratúry, že musia povinne požadovať nepodmienečné tresty odňatia slobody pri smrteľných dopravných nehodách.“

Iza Bela: Toto je škandál! Lipšic presadzoval popieranie holokaustu ako slobodu prejavu (VIDEO)
Súčasný špeciálny prokurátor Daniel Lipšic by možno na niektoré svoje výroky z minulosti najradšej zabudol. Nájdu sa však ľudia, ktorí mu ich pripomenú tak, ako Iza Bela vo svojom statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Lipšic by zaprel sám seba aj celý svoj doterajší odkaz v politike

Po Lipšicovej nehode bolo podľa Harabina usmernenie odvolané. Len preto, aby Lipšic mohol uzavrieť dohodu o podmienečnom treste odňatia slobody. „Prokurátor sa neodvolal a Lipšic opäť ako jediný protekčne dostal podmienku za zabitie človeka pri porušení dôležitých vodičských povinností,“ konštatuje expredseda najvyššieho súdu.

Podľa neho predseda OĽaNO Matovič vtedy napísal, že „Dano je nesmierny poctivec, ktorý hrá podľa pravidiel a nechce vybočiť mimo zákona ani vtedy, ak by sa o tom nikto nedozvedel“. Vraj Lipšic nebude chcieť pre seba ani za mráčik nadpráv, protekcie či iného krivenia spravodlivosti. „Zaprel by sám seba a celý svoj doterajší odkaz v politike,“ doplnil Matovič na sociálnu sieť v súvislosti s dopravnou nehodou.

Fico: Lipšic je matkou všetkých udavačov! Epremiér chce zvolať veľvyslancov EÚ a žiada demisiu vlády!
Exremiér tvrdí, že systém udávania kajúcnikmi vytvára "zločinecký režim, ktorý by nedali dokopy ani Gestapo spolu s ŠtB". Robert Fico upozorňuje, že túto prax zaviedol špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. Líder Smeru zvažuje zvolanie veľvyslancov... Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | René Skalný

Na čele špeciálnej prokuratúry je človek s viacerými prešľapmi

Lipšic podľa Harabina nespĺňal podmienky na to, aby mohol kandidovať na prokurátora bez previerky NBÚ na prísne tajné. „Následne, keď to Lipšic zistil, za účelom jej získania korupčne naviedol na nezákonnosti Krajniaka a Konečného, riaditeľa NBÚ. Čím všetci traja spáchali bez najmenších pochybnosti trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa, Lipšic formou účasti,“ vracia sa Harabin do nedávnej minulosti.

Dodáva, že je len otázkou času, kedy ich Žilinka začne trestne stíhať.



„Na čele špeciálnej prokuratúry je človek, ktorý je neprokurátor, má nezákonne získanú justičnú skúšku a bezpečnostnú previerku. Navyše je vo výkone trestu odňatia slobody a trestu zákazu činnosti. Spolu s Matovičom, Klimentom (alias Kozom), Kyselom, Repom a ďalšími sú aktuálne podozriví, že tvoria organizovanú skupinu, ktorá cez ovplyvňovanie kajúcnikov manipuluje s vyšetrovaním a zatvára ľudí na základe politickej objednávky,“ píše na záver statusu zrejme opäť poriadne „naštartovaný“ Štefan Harabin.

Harabin: To, čo sa udialo v centrále SIS, je šokujúce, nehorázne a škandalózne (VIDEO)
Tajné stretnutie troch najvyšších ústavných činiteľov s niektorými ministrami, najvyššími prokurátormi a šéfmi polície vyvoláva stále otázniky. Hlavou nad tým krúti aj bývalý minister spravodlivosti a exšéf najvyššieho súdu Štefan Harabin. Podľa... Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik