Danko: Ľudia, nepodceňujte preventívne vyšetrenia. Zdravie máme len jedno. A to je najcennejšie
02 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Až návrat zdravotných problémov prinútili predsedu národniarov Andreja Danka zamyslieť sa nad tým, že Covid-19 mal za následok zanedbanie iných ochorení. V statuse na sociálnej sieti preto vyzýva všetkých, aby mysleli aj na prevenciu.


Andrej Danko v statuse priznáva, že pred piatimi rokmi mal ťažkú operáciu žalúdka a teraz sa mu isté problémy opäť ohlásili. Prirodzene, aj on vidí problém v tom, že kvôli Covid-19 podcenil zdravotnú prevenciu, čo sa mu teraz vracia. V statuse preto vyzýva ľudí, aby nepodceňovali preventívne vyšetrenia, pretože sú dôležité.
V krvi mu objavili vyššie onkomarkery

„Covid potlačil do úzadia takmer všetky choroby. Niekedy mám pocit, akoby nič iné neexistovalo,“ píše v úvode statusu Danko a dodáva, že ľudia sa dnes zaoberajú len tým, či sa očkovať majú alebo nie. Sú tu však aj iné závažné ochorenia, ktoré si nesmieme prestávať všímať.

„Pred piatimi rokmi som aj ja absolvoval ťažkú operáciu žalúdka. Dnes som sa dozvedel, že mám v krvi vyššie onkomarkery. Zajtra ma preto čaká vyšetrenie žalúdka. Verím, že to dobre dopadne,“ nádeja sa šéf národniarov. Varuje ľudí, aby nepodceňovali príznaky akejkoľvek choroby. „Zdravie máme len jedno a je to to najcennejšie, čo môže dostať človek do vienka,“ skonštatoval bývalý šéf parlamentu stroho.


Až v ťažkých stavoch si uvedomujeme, akí sme zraniteľní

Podľa Andreja Danka si až v ťažkých bezbranných stavoch v nemocnici uvedomujeme, akí sme zraniteľní. „Nikdy nezabudnem na ten pocit, ako som sa po operácii zobudil a nedokázal sa pohnúť kvôli bolestiam. Priznávam sa, že som podceňoval zdravotnú prevenciu. Bez úžasných slovenských zdravotníkov by som to asi ťažko rozdýchal,“ vracia sa šéf národniarov o päť rokov dozadu.

Priznáva, že si nevšímal prvotné príznaky ochorenia. „Tí, čo ste to zažili, asi viete, o čom hovorím. Držím vám všetkým, ktorí dnes bojujete s akýmikoľvek chorobami, úprimne prsty a želám vám z celého srdca, aby ste sa uzdravili čo najskôr. Všetkých vás, ktorí netrpíte chorobami, však prosím, aby ste nepodceňovali preventívne vyšetrenia. Aj keď to nie je dvakrát príjemne,“ končí  status Andrej Danko.