Bieloruský opozičný aktivista si počas súdneho pojednávania bodol perom do krku (VIDEO)
02 | 06 | 2021 I Lukáš Leca

Bieloruský opozičný aktivista Stepan Latypov bol v utorok prevezený do nemocnice po tom, čo sa počas súdneho procesu dramaticky pokúsil siahnuť si na život, informuje portál RT.


Na internete sa rýchlo objavili šokujúce zábery spolu so správami o opozičnej osobnosti. Latypov predniesol krátky príhovor z lavičky obžalovaného. Obvinil v ňom bezpečnostných pracovníkov z vyhrážania sa trestným stíhaním jeho rodiny, ak sa neprizná. Hneď potom sa mal údajne bodnúť perom.

V jednom klipe je vidieť dôstojníka, ktorý sa pokúša oživiť Latypova, kým iný sa pokúša udržiavať poriadok v súdnej sieni. Ďalšie video následne ukázalo, že obžalovaný bol prevezený do sanitky a správy naznačujú, že môže byť v kóme. Lekári sa medzičasom zaoberajú jeho zraneniami.

UPOZORNENIE: VIDEO NIE JE URČENÉ PRE CITLIVÉ POVAHY



Bielorus je obvinený z výroby protivládnych symbolov a vzpieraniu sa policajtom počas zatýkania. Prokurátori zároveň tvrdia, že podviedol 16 organizácií v hodnote 123 000 rubľov (1 372,83 euro).

Latypov je obyvateľom „námestia zmien“ v Minsku, ktoré sa stalo ústredným bodom dlhotrvajúcich protestov po smrti 31-ročného Romana Bondarenka. Policajti ho údajne zbili, po čom upadol kómy.

Demonštrácie otriasli Bieloruskom začiatkom minulého leta, keď prezident Alexander Lukašenko dosiahol víťazstvo v prezidentských voľbách. Opozícia a mnoho medzinárodných pozorovateľov tvrdia, že hlasovanie bolo zmanipulované v prospech veteránskeho vodcu. Desaťtisíce ľudí následne vyšli do ulíc s výzvou na konanie nové voľby.

Zábery UFO amerického námorníctva sú autentické, potvrdil Pentagón
Radarové zábery, na ktorých sa objavilo viac ako tucet neidentifikovaných lietajúcich objektov pohybujúcich sa veľkou rýchlosťou, sú skutočné.to Potvrdilo ministerstvo obrany USA po zverejnení videa nadšencom UFO, informuje portál... Čítať ďalej
30 | 05 | 2021 | Lukáš Leca