"Tajná" správa SIS je vonku! Hovorí o univerzálnych svedkoch aj udavačoch na objednávku
01 | 06 | 2021 I René Skalný

Utajený materiál, pred publikovaní ktorého nedávno ľudí varoval aj NBÚ je zrejme definitívne "odtajnený". Dokument s označením stupňa tajnosti "Dôverné" a podpísaný údajne samotným riaditeľom SIS, Michalom Aláčom sa pravdepodobne objavil pravý a v plnom znení. 


Ako informuje portál Infovojna: "Dôvernú správu pripravila Slovenská informačná služba pre poslancov NR SR po tom, ako títo na mimoriadnej schôdzi parlamentu žiadali od kompetentných vysvetlenie tajného stretnutia elít tohto štátu a jeho bezpečnostných zložiek.


screenshot Facebookového profilu Moniky Atlana


Správa, ktorá vraj nemala uzrieť svetlo sveta, sa šíri sociálnymi sieťami. Na facebookovom profile Monika Atlana sa objavili 3 strany z údajnej správy, ktorá bola prečítaná v Národnej rade Slovenskej republiky.

Vyššie spomenutý profil Moniky Atlana k statusu a zverejneným správam napísala: „Mňa osobne toto nejak extra nezaujíma, nakoľko nechcem nejak sledovať politiku, ale nech sa deje… Pre prípad, že niekto toto sleduje, nech sa páči. Zdieľam z FB.“ Tento status je však už neverejný a navyše, ako zdroj aj pochybný, keďže screenshot tohto statusu používa pod týmto menom fotografiu, ktorá už aktuálne nie je ako profilová.
Dôkaz, podvrh alebo spravodajská hra?

V tomto smere je treba dodať, že autenticitu dokumentu zrejme nie je možné potvrdiť ani vyvrátiť. Aj keď pojednáva o nezákonnostiach, ktoré sú už niekoľko mesiacov prakticky "verejným tajomstvom". Vzhľadom na jeho štylistiku a značne amatérsky podaný obsah je skôr nepravdepodobné, že takýto pamflet generujú profesionáli z tajnej služby. Nie je však ani vylúčené, že ide o ukážku ozajstného stavu našej informačnej služby.

Ďalšie tajné stretnutie? "Papaláši" vraj v premiérovej vile len sledovali hokej!
Vládne limuzíny a narýchlo rozostavené hliadky policajtov v civile. Takto vyzeralo v sobotu večer stretnutie v tatranskej vile Kamzík, kde sa podľa informácií denníka Nový Čas mali stretnúť členovia vlády. Politici svoju účasť neskôr nepriamo... Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | René Skalný


Rovnako ako pravosť dokumentu sa nedá vylúčiť, že ide prípadne aj o spravodajskú hru s cieľom spochybniť kolúznu väzbu konkrétnych obvinených - toho času stíhaných väzobne. Najčastejšie sa ako hlavný dôvod tohto škandálu spomína adržiavaný bývalý riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský a jeho komplic Peter Košč, ktorý je na úteku.
Podklady zo stretnutia v suteréne SIS?

Trojstranový dokument má byť určený pre oprávnených príjemcov zo zákona - to znamená predovšetkým prezidentku, predsedu Národnej rady, predsedu vlády, ministerku spravodlivosti, generálneho aj špeciálneho prokurátora, ako aj ďalších.

Nedá sa nespomenúť, že zoznam zákonných príjemcov v princípe kopíruje osadenstvo toľkokrát skloňovaného stretnutia "mocných" v suteréne SIS. Teda aspoň podľa doposiaľ medializovaných informácií.

Sprisahanie vládnych predstaviteľov v budove SIS môže predznamenávať tzv. "Čiernu labuť" pod Tatrami (Igor Cibula)
Bývalý riaditeľ rozviedky SIS a expert na spravodajské služby - Igor Cibula označuje nedávne stretnutie vládnych predstaviteľov v budove SIS za možný fenomén "Čiernej labute". Takzvané "Čierne labute" sú nepredvídateľné javy a udalosti nečakane... Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | René Skalný

Manuál na rozvrat štátu

Dokument v zásade popisuje zneužívania systému takzvaných "kajúcnikov". Hovorí o "univerzálnych svedkoch" v medializovaných kauzách závažnej trestnej činnosti, kde mali byť zapojení vysokí predstavitelia polície, finančnej správy a s nimi spolupracujúci podnikatelia.

Konkrétne sa hovorí o mediálne známych kauzách pod názvami "Božie mlyny, Očistec, Judáš a Mýtnik".
Keď polícia nevyšetruje, ale určuje, kto je vinný

Podstatou zmanipulovaných trestných konaní má byť dlhodobo fungujúci systém, v ktorom vyšetrovacie orgány cielene využívajú "služby" takpovediac profesionálnych kajúcnikov.

To znamená ľudí s pochybnou minulosťou, ktorí sú kedykoľvek ochotní svedčiť v neprospech toho-ktorého obvineného - výmenou za "benefity".

Takýmito benefitmi v trestnom konaní majú byť najčastejšie záruky prepustenia spolupracujúcej osoby z výkonu väzby, akési zákulisné dohody o odložení vznesenia obvinenia, zastavení stíhania v prípade ich samých.

Iza Bela: Matovič prerazili úplne dno a dokázal nám, že Mečiar s Ficom sú slabým odvarom zla
Tajné stretnutie desiatich najvyššie postavených a najmocnejších ľudí v našom štáte, ale aj následná „veľmi tajná správa SIS“, ktorá pred pár dňami vyšla na svetlo sveta, sú stále terčom vážnych diskusií. Zapojila sa do nich v statuse aj Iza Bela,... Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik