Šutaj Eštok: Lučanského donútili zobrať si život a kajúcnici si letia súkromným letom do Dubaja
01 | 06 | 2021 I Tibor Sipos

Poslanec NR SR Matúš Šutaj Eštok hovoril v diskusnej relácii RTVS O 5 minút o kajúcnikoch, ktorých výpovede sú podľa tajnej správy Slovenskej informačnej služby (SIS) manipulované aj o zosnulom exprezidentovi polície Milanovi Lučanskom. Ukážku z epizódy politickej relácie, kde bol hosťom, zverejnil na svojej facebookovej stránke.


"Tajná správa SIS ukázala, že na Slovensku existuje skupinka vyšetrovateľov a prokurátorov, ktorá manipuluje vyšetrovanie politicky citlivých káuz pomocou univerzálnych svedkov, takzvaných kajúcnikov," napísal Eštok v popise príspevku.

Následne poukázal na luxus, v ktorom naďalej žijú niektorí kajúcnici, zatiaľ čo nimi udaní obvinení sú stíhaní v kolúznej väzbe.  "Títo profesionálni udavači ako Makó či Suchoba si lietajú súkromnými lietadlami do Dubaja, ich kolegovia Beňa či Čech dostali za svoje zločiny smiešne podmienečné tresty. A ľudia, ktorých na požiadanie udali, žijú 23 hodín denne na troch metroch štvorcových za mrežami a niektorí z nich už prišli o život či zdravie," dodal.



 

Poslanec narážal aj na exprezidenta Milana Lučanského, ktorý zomrel na následky pokusu o samovraždu v cele kolúznej väzby. "Ja viem, že pre pani Kolíkovú, ktorá má IQ nula, to neznamená nič," hovoril Eštok v súvislosti s ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou a prísnymi podmienkami kolúznej väzby. "Ale pre pána Ribára, ktorý bol 10 mesiac vo väzbe, to niečo znamená. Aj pre pána Lučanského, ktorého na základe toho, že tu existuje skupinka prokurátorov a vyšetrovateľov, donútili zobrať k tomu si život, to niečo znamenalo. A my to nenecháme len tak," rozhorčil sa Eštok v O 5 minút 12.

Šutaj Eštók: "Kedy konečne vykopnú policajti dvere aj Matovičovi?"
Elitní policajti nedávno vyvalili dvere na byte svojmu bývalému šéfovi Zurianovi. Je podozrivý, že vyzradil utajovanú skutočnosť. "Tak sa pýtam veľmi jasne: kedy polícia vykopne dvere Igorovi Matovičovi?" kladie otázku Matúš Šutaj Eštók na... Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Diana Zaťková