Rusko na hraniciach zoradí nové vojenské formácie vyzbrojených najnovšími zbraňami
01 | 06 | 2021 I Diana Zaťková
Rusko oznámilo, že v rámci hlásenia nárastu aktivity NATO obnoví a rozšíri svoju vojenskú prítomnosť pozdĺž svojich európskych hraníc. Tak isto aj zintenzívni prítomnosť svojich námorných síl a vojenských lietadiel, informuje portál RT.




Minister obrany Sergej Šojgu v pondelok vyhlásil, že v Západnom vojenskom okruhu, ktorý pokrýva veľkú časť európskej časti Ruska, sa po zvýšenej aktivite v regióne vytvorí viac ako tucet nových jednotiek.
Adekvátne protiopatrenia

„Kroky našich západných kolegov ničia bezpečnostný systém vo svete a nútia nás prijímať adekvátne protiopatrenia,“ uviedol vo vyhlásení. "Neustále zlepšujeme bojové zloženie našich jednotiek. Do konca roka bude zriadených asi 20 formácií a vojenských jednotiek.“

Šojgu dodal, že tento krok bude „synchronizovaný s dodávkou moderných zbraní a vojenského vybavenia“, a že v priebehu roku 2021 bude nasadených 2 000 nových kusov hardvéru. Tvrdí, že to bola nevyhnutná reakcia na prítomnosť vojakov, plavidiel a vojenských síl v regióne.

Nemeckí hokejisti sa na vlastné oči presvedčili, že Európa o Kryme klame
Tréner hokejového klubu Geronimo Stars Viktor Trippel navštívil Krym už štvrtýkrát. „Pri každej návšteve polostrova si všímam, že sa mení a vždy k lepšiemu“. Uviedol Iz.ru. Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič


V apríli vzrástlo napätie medzi Ruskom a Západom po rozmiestnení desiatok tisíc ruských vojakov pozdĺž hraníc s Ukrajino. Kyjev sa začal obávať, že Kremeľ by sa mohol pripraviť na inváziu na Donbass.
Všetko sú vraj len cvičenia

Šojgu však čoskoro tieto obavy rozptýlil. Pohyby vojsk boli podľa neho súčasťou cvičení a jednotky sa vrátia na svoje pravidelné základne.

V ten istý deň zverejnilo ministerstvo obrany zábery vojakov, ktorí vtrhli na pláže Krymu, a zúčastnili sa simulovaných vojenských hier s obojživelnými pristávajúcimi loďami.

Migranta, ktorý znásilnil 14-ročné dievča, nemôžu deportovať. Odmieta PCR test
Len 21-ročný afganský žiadateľ o azyl uznaný vinným zo znásilnenia 14-ročného dievčaťa sa vyhol deportácii zo Švédska. Odmietnutím podstúpiť test na koronavírus, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Tiež minulý mesiac, ruská stíhačka MiG bola nútená sprevádzať americké špionážne lietadlo v medzinárodnom vzdušnom priestore nad Tichým oceánom. Podľa úradníkov MiG „vzlietol z letiska na Kamčatke, aby identifikoval americké lietadlo a sprevádzal ho. Stíhací pilot označil cieľ ako strategické prieskumné lietadlo RC-135“.
DefenderEurope 2021

Tento mesiac zase NATO zahájilo rozsiahle vojenské cvičenia v rámci cvičení DefenderEurope 2021. Zúčastnili sa ho americkí vojaci, ako aj vojaci európskych členských štátov, v bojoch v krajinách na celom kontinente vrátane štátov Balkánu.

Ruské sily zároveň uskutočnili výcvik špeciálnych síl v Srbsku v rámci programu zameraného na zlepšenie koordinácie a spolupráce jeho jednotiek.

Herec Steven Seagal, veľký obdivovateľ Putina, sa pripája k prokremeľskej strane
Herec Steven Seagal sa údajne v sobotu zapojil do prokremeľskej strany „Spravodlivé Rusko - Patrioti - za pravdu“. Herec tiež navrhuje prísnejšie zákony, ktoré zasiahnu podniky, ktoré poškodzujú životné prostredie. Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Diana Zaťková