Pandémia stojí štát 5,6 miliardy! Môže za to Matovičova korupčná vláda, zúri Mesík
01 | 06 | 2021 I Tibor Sipos

Aktivista a niekdajší politik Juraj Mesík neveriacky citoval Útvar hodnoty za peniaze (ÚHP) Ministerstva financií SR, ktorému šéfuje expremiér Igor Matovič. V príspevku pridanom na sociálnej sieti Facebook tvrdí, že ÚHP mal konať v čase, kedy Matovič vládol štátu z pozície predsedu vlády.


"Slovensko zaplatí za pandémiu približne 5,6 miliardy eur, čo vychádza na 1260 eur na dospelú osobu, píše Útvar hodnoty za peniaze," citoval správu z tlače Juraj Mesík. „Najlepším spôsobom, ako znížiť náklady, je očkovanie, pri ktorom výdavky na dospelého človeka dosahujú 40 eur,“ dopísal citát.

Modrých ich posielať do nemocnice

Kritikou v súvislosti s oneskorenosťou liečby pritom vôbec nešetril. Hnutie súčasného ministra financií Igora Matoviča pritom nazval "OLAjNO", čo nespravil prvýkrát. "Ktovie kde bol "Útvar" 26. októbra 2020, keď korupčno-plagiátorská vláda OLAjNO nariadila ambulantným lekárom neliečiť pacientov až kým sa nedusia a potom ich modrých a umierajúcich lifrovať do nemocníc a tam do nich pumpovať neúčinný remdesivir po 2100 eur za kus? Na politickom školení mužstva sponzorovanom Pfizerom, Gileadom či inou firmou?" Pýtal sa Mesík na sociálnej sieti.

Podľa neho mal ÚHP možnosť nakúpiť potrebné vitamíny a lieky a navyše Slovákom ušetriť peniaze. "Škoda - vtedy mal "Útvar" šancu za 5 až 10 eur na osobu na vitamín D a ivermectin zachrániť nielen slovenskú ekonomiku, ale aj (zatiaľ) zhruba 17 500 životov občanov Slovenska," zaťal do živého Mesík.



Mesík o Matovičovi: "Nech žije súdruh Stalin!" Jeho hnutie nazval "OLAjNO"
12 | 04 | 2021 | Tibor Sipos