Neuveriteľné! Personalista zamkol zamestnankyňu ÚRSO v kancelárii. Šikana pokračuje
01 | 06 | 2021 I Petra Demková

Zamestnankyňa Úradu pre reguláciu sieťových odvetví, ktorá sa nedala testovať cez Matovičovo celoplošné testovanie, prežíva peklo v práci aj naďalej. Personalista ju zamkol v kancelárii!



Personalista obmedzil zamestnankyňu na osobnej slobode

„Oznamujem Vám, že personalista úradu ma pred niekoľkými minútami obmedzil na osobnej slobode bez právneho dôvodu, zamkol ma v kancelárii č. 227, postavil sa pred dvere a nechcel pustiť, čím porušil zákon a moje základné ľudské právo,“ napísala nám nečakane zamestnankyňa ÚRSO minulý týždeň.

Je to pokračovanie príbehu, o ktorom sme už v HD informovali. Zamestnankyňa ÚRSO tvrdí, že odkedy sa odmietla dať testovať v celoplošnom testovaní, prežíva v práci peklo. Chcú ju protiprávne prepustiť.

Po odmietnutí „dobrovoľného“ testovania prišla šikana! Zamestnankyňa ÚRSO popisuje otrasné skúsenosti
Všetko sa začalo odmietnutím veľkého „dobrovoľného“ testovania zamestnankyňou Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO). Nasledovali odopretie odmien, šikana, zastrašovanie, vyhrážky a nakoniec degradácia o sedem platových tried až na úroveň... Čítať ďalej
19 | 05 | 2021 | Petra Demková


Situácia sa ešte viac vyhrotila po tom, čo táto zamestnankyňa, podľa vlastných slov, odmietla prijať nevýhodnú dohodu o ukončení pracovného pomeru. Personalista podľa nej prekračuje všetky medze slušného správania ale aj právomocí. „Znova ma hrubo dourážal, že som nesvojprávna, keď potrebujem právnika a mám na výber 2 možnosti výpovede. Pustil ma, až keď som chcela zavolať políciu,“ informovala nás zamestnankyňa.

„Hucká proti mne kolegov, s ktorými som mala donedávna dobré vzťahy. Robia všetko pre to, aby sa odo mňa dištancovali,“ dodala. Zamestnankyňa zvažuje okrem inej právnej ochrany aj podanie trestného oznámenia na personalistu ÚRSO.
Čo bude ďalej? NAKA?

„Čo bude nabudúce pán predseda, NAKA a kolúzna väzba?!“ pýta sa zhrozene vedenia. Zamestnankyňa ÚRSO tvrdí, že riaditeľ osobného úradu a zastupujúci riaditeľ ju chceli zamknutím v kancelárii donútiť podpísať pod nátlakom a pod vyhrážkami výpoveď, ktorú si nemala príležitosť poriadne preštudovať.
Ďalší vývoj udalostí

Na ďalší deň už podľa slov zamestnankyne, nadriadení očividne zistili, že prípad medializovala. Zrazu sa chceli dohodnúť. Zamestnankyňa tvrdí, že jej „podpredseda úradu, očividne na príkaz predsedu, vopchal do ruky dohodu o odchode s 2 platmi,“ čo je vzhľadom na doterajšie dianie pre ňu neadekvátny návrh. Túto dohodu neakceptovala.

Zamestnankyňa je totiž presvedčená, že nekončí z vlastnej viny, ani zo žiadneho objektívneho dôvodu, ale len pre to, že sa vzoprela proti protiprávnemu covidovému opatreniu, ktoré presadzovala vláda – totiž celoplošné testovanie.

Čašníčka odrezala šéfovi penis. Stíhaný je jej zamestnávateľ za opakované znásilňovanie
01 | 06 | 2021 | Diana Zaťková


Jej nadriadení na úrade, v snahe robiť nadprácu a zapáčiť sa vedeniu štátu, pod ktorý úrad spadá, sa jej za nesúhlasný postoj rozhodli pomstiť. Nie je preto ochotná akceptovať takéto, možno za iných podmienok bežné podmienky. Za situácie, kedy sa ju snažia doslova vyštvať a to bez pádneho dôvodu, chce, aby jej odchod adekvátne kompenzovali, tak ako je zvykom v slušných firmách. Zamestnankyňa nástojí, aby sa všetko dialo podľa zákonníka práce.
Trvá na vlastnom návrhu ukončenia

Zamestnankyňa ÚRSO teda trvala na svojich, už predtým vyslovených podmienkach. Tie zneli: 6 platov, preplatenie zvyšnej dovolenky a stravného, plus pracovná zmluva do konca roka. Na to jej podpredseda úradu oznámil, že „jej podmienky asi predseda neprijme, pretože medializovala, čo sa dialo.“
Podmienky neprijímajú

Dňa 24.05.2021 o 15:00 zamestnankyni definitívne oznámili, že jej požiadavku neprijímajú, pretože nemajú financie. Stále sa jej však snažili doslova „vopchať do rúk“, ako tvrdí, rôzne druhy výpovede, dohody a žiadali aby to podpísala. Pritom však tvrdili, že jej to poslali poštou ešte 20.05.2021. Takýto postup – zaslanie dohody bez toho, aby si ju prečítala a naštudovala, nie je podľa nej v zmysle zákona.

„Na novú zamestnankyňu, ktorá ma zastupovala 5 mesiacov a ktorú prijali bez výberového konania, sa peniaze našli, peniaze na zlaté padáky a svojich novoprijatých si nájdu“ povedala redakcii nahnevaná zamestnankyňa.

Jej „náhrada“ – kolegyňa, ktorá ju zastupuje, zatiaľ podľa všetkého na úrade zostáva. Figuruje na zozname kontaktov a bude pokračovať v práci – podľa všetkého len pod iným názvom funkcie. Starej zamestnankyne sa chcú teda zbaviť, a to pod zámienkou organizačnej zmeny. Jej odbor a sekretariát, ako aj celá náplň práce ktorú vykonávala aj naďalej funguje a podľa všetkého aj fungovať bude.

Zamestnanci žalujú sieť nemocníc v Houstone: "Nechceme byť morčatá pri očkovaní!"
31 | 05 | 2021 | Diana Zaťková