Kupujete deťom dobroty od Nestlé? Ich výrobky sú nezdravé, priznali v tajnom dokumente
01 | 06 | 2021 I Peter Sulek

„Niektoré z našich výrobkov a kategórií nikdy nebudú prospešné zdraviu bez ohľadu na ich zlepšovanie,“ uvádza sa podľa Irish Times v uniknutom internom dokumente Nestlé.


„Voda by mala byť spoplatnená ako každá iná potravina," tvrdí Peter Brabeck-Letmathe, bývalý šéf Nestlé.
Ďalší problém

Jeden z najväčších potravinárskych koncernov sveta má problém. Spoločnosť v internom dokumente určenenom iba vrcholovému manažmentu Nestlé priznala, že väčšina jej potravín a nápojov je nezdravá.

Nestlé je najväčší výrobca balených potravín na svete. Pritom viac ako 60 % potravinárskeho portfólia firmy nezodpovedá štandardom, ktoré podľa uznávanej definície určujú prospešnosť zdraviu. Zistila to redakcia britského Financial Times z tajného dokumentu.

Mars aj Nestlé sú obžalované z detského otroctva
Osem detí, ktoré tvrdia, že boli použité na otrockú prácu na kakaových plantážach na Pobreží Slonoviny, zažalovalo najväčšie čokoládové spoločnosti na svete. Obviňujú ich z napomáhania a navádzania na nezákonné zotročovanie „tisícov“ detí na... Čítať ďalej
13 | 02 | 2021 | Diana Zaťková

Firma bez morálky

Firma Nestlé má za sebou množstvo kontroverzií. Najvýraznejšou bolo vyhlásenie bývalého generálneho riaditeľa spoločnosti, neskôr šéfa jej správnej rady. Peter Brabeck-Letmathe tvrdí, že voda by mala byť komodita a nie ľudské právo.

Okrem toho sa kontroverzný milionár nechal počuť, že by každá kvapka vody mala patriť veľkým korporáciám.

Slovenskí výrobcovia biopalív v minulosti upozornili, že spoločnosť Nestlé čelí obvineniam zo zneužívania detskej práce a vykupuje africké kakao za smiešne sumy.

Spoločnosť tiež dlhodobo obhajuje používanie GMO potravín.
Zisk je prvoradý

Zoznam ďalších pochybných aktivít spločnosti Nestlé je zdá sa nekonečný, pričom ich spoločným menovateľom je viera v profit nadovšetko. Zisk je jednoducho prvoradý a nejaké zdravie ľudí alebo životné prostredie ide v takom prípade bokom.

A všetko ostatné je len marketingový balast.

Takzvaný inkluzívny kapitalizmus je spoločným projektom Rothschildovcov a pápeža (Valentin Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond ruskej kultúry) Čítať ďalej
25 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič