Zamestnanci žalujú sieť nemocníc v Houstone: "Nechceme byť morčatá pri očkovaní!"
31 | 05 | 2021 I Diana Zaťková
Viac ako sto pracovníkov v zdravotníctve podalo žalobu na sieť nemocníc v texaskom Houstone. Zo strachu pred prepustením totiž boli nútení brať podľa nich „experimentálnu“ vakcínu proti Covid-19, informuje portál RT. 




Marc Boom, generálny riaditeľ spoločnosti Houston Methodist, ktorá prevádzkuje osem nemocníc s viac ako 26 000 zamestnancami, dal personálu termín na očkovanie do 7. júna.
Hrozí im ukončenie pracovného pomeru

Medzi následky odmietnutia vakcíny patrí „pozastavenie a prípadné ukončenie“ pracovného pomeru, napísal v aprílovom liste lekárom a zdravotným sestrám. List bol citovaný v  piatkovej žalobe .

Celkom 117 žalobcov trvá na tom, že nemocnica „nezákonne požaduje, aby jej zamestnancom bola injekčne podaná experimentálna vakcína“. "Nemocnica núti zamestnancov, aby boli ľudskými morčatami. Je to  podmienka pre ďalšie zamestnanie,“ píše sa v žalobe.

Mladí majú už obmedzení dosť! Ďalšie zatýkanie v nemeckom Stuttgarte
V sobotu večer stovky mladých ľudí v nemeckom Stuttgarte porušili obmedzenia Covid-19. Pokus nemeckej polície o rozptýlenie davu skončil stretmi, ktoré si vyžiadali päť zranených dôstojníkov. Kvôli Covid-19 sú v meste stále zakázané veľké... Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Porušenie Norimberského kódexu

"Je to závažné a očividné porušenie Norimberského kódexu a verejnej politiky štátu Texas," uviedol pre ABC News právnik Jared Woodfill, ktorý podal žalobu v okrese Montgomery. Norimberský kódex, ktorý bol napísaný krátko po druhej svetovej vojne, stanovuje základné etické princípy lekárskeho experimentovania na človeku.

"Toto je moje telo, je to moja voľba a nemyslím si, že by zamestnávatelia alebo ktokoľvek mal nariadiť, čo sa dostane do môjho tela," povedala pre Houston Chronicle Kim Mikeska, registrovaná sestra.

Nadávky a vyrazené zuby letušiek: Popierači covidu napadajú americké letušky kvôli rúškam
So stále eskalujúcou agresivitou tzv. popieračov koronavírusu sa stretávajú aj letušky amerických leteckých spoločností. Množstvo incidentov s agresívnymi cestujúcimi tak tento rok nadobudlo nevídaných rozmerov. Televízii CNBC to uviedla... Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Tibor Sipos


Sestra Jennifer Bridgesová, hlavná žalobkyňa v prípade, pre Washington Post povedala, že v minulosti dostala „každú ľudsky známu vakcínu“, ale verí, že vakcíny proti koronavírusu si vyžadujú ďalšie štúdium.
Riaditeľ sa bráni

Marc Boom vydal pre médiá vyhlásenie, podľa ktorého je očkovaných 99% zamestnancov nemocničnej siete. „Je zákonné, aby zdravotnícke inštitúcie nariadili vakcíny, ako to robíme s vakcínami proti chrípke od roku 2009,“ uviedol generálny riaditeľ a dodal, že vakcíny proti Covid-19 sa preukázali ako „veľmi bezpečné a veľmi účinné a nie sú experimentálne“.

Herec Steven Seagal, veľký obdivovateľ Putina, sa pripája k prokremeľskej strane
Herec Steven Seagal sa údajne v sobotu zapojil do prokremeľskej strany „Spravodlivé Rusko - Patrioti - za pravdu“. Herec tiež navrhuje prísnejšie zákony, ktoré zasiahnu podniky, ktoré poškodzujú životné prostredie. Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Diana Zaťková