Mladí majú už obmedzení dosť! Ďalšie zatýkanie v nemeckom Stuttgarte
31 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

V sobotu večer stovky mladých ľudí v nemeckom Stuttgarte porušili obmedzenia Covid-19. Pokus nemeckej polície o rozptýlenie davu skončil stretmi, ktoré si vyžiadali päť zranených dôstojníkov. Kvôli Covid-19 sú v meste stále zakázané veľké zhromaždenia, informuje portál RT.





Podľa nemeckých médií sa neskoro v sobotu zhromaždilo okolo 600 mladých ľudí v centre Stuttgartu. Obzvlášť veľký dav obsadil námestie Schlossplatz - obľúbené miesto medzi mládežou mesta.
Verbálny konflikt prerástol do násilností

Mladí popíjali alkohol a porušovali obmedzenia zhromažďovania. Situácia sa rýchlo vyhrotila okolo polnoci. "Zrazu začali na pohotovostné služby hádzať fľaše," uviedol policajný hovorca. Verbálny konflikt čoskoro prerástol do násilností.

Polícia bola zavalená fľašami a došlo k niekoľkým stretom medzi zhromaždenými a políciou. Muži zákona reagovali slzotvorným plynom. Polícia uviedla, že pri zrážkach bolo zranených päť príslušníkov a šesť výtržníkov bolo dočasne zadržaných.

Nadávky a vyrazené zuby letušiek: Popierači covidu napadajú americké letušky kvôli rúškam
So stále eskalujúcou agresivitou tzv. popieračov koronavírusu sa stretávajú aj letušky amerických leteckých spoločností. Množstvo incidentov s agresívnymi cestujúcimi tak tento rok nadobudlo nevídaných rozmerov. Televízii CNBC to uviedla... Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Tibor Sipos


Polícii sa podarilo dostať situáciu pod kontrolu až v nedeľu nadránom. Minister vnútra nemeckej spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko Thomas Strobl incident odsúdil ako „úplne nepochopiteľný a absolútne neprijateľný“.

"Je to jasné a jednoduché: Neprijímame výtržníkov v centre Stuttgartu, ktorí by porušovali zákon a masívne urážali alebo dokonca zranili policajtov," uviedol minister.
Zvažujú nový zákaz

Stuttgartské úrady a polícia teraz zvažujú zákaz zhromažďovania sa v niekoľkých populárnych častiach mesta. Zákaz by znamenal, že medzi 22:00 a 06:00 miestneho času by sa ľudia mohli pohybovať iba centrom mesta, ale nemohli by sa tam zhromažďovať alebo zostať, vysvetlil policajný hovorca.

Polícia ukončila zásah na letisku po núdzovom pristátí lietadla
Policajnú akciu po núdzovom pristátí lietadla írskej spoločnosti Ryanair v nemeckej metropole Berlín v pondelok ukončili. Spolková polícia uviedla, že stroj nepredstavuje nebezpečenstvo, informuje agentúra DPA. Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | tasr


Stuttgart vo štvrtok zrušil zákaz vychádzania v noci, ktorý je v súčasnosti povinný pre všetky oblasti v Nemecku s vysokou mierou infekcie Covid-19. Obmedzenia týkajúce sa zhromažďovania a konzumácie alkoholu však stále platia.

Stuttgart nebol jediným nemeckým mestom, ktoré zažilo nepokoje v súvislosti s obmedzeniami Covid-19. V bavorskom meste Regensburg sa potýčkami s políciou skončil aj nočný večierok, do ktorého sa zapojilo asi 500 ľudí.

V Hamburgu rozohnali zase strážcovia zákona rozsiahlu ilegálnu párty v miestnom parku. V oblasti sa zhromaždilo okolo 1 300 ľudí.

Americká vojnová loď zlyhala pri raketovom teste. Ruská špionážna loď incident sledovala
Agentúra raketovej obrany USA uviedla, že vojnová loď Aegis vystrelila dve rakety SM-6, nepodarilo sa jej však zasiahnuť cieľ. Ruské špionážne plavidlo údajne sledovalo zmarený test, informuje portál RT. Čítať ďalej
30 | 05 | 2021 | Lukáš Leca