Zábery UFO amerického námorníctva sú autentické, potvrdil Pentagón
30 | 05 | 2021 I Lukáš Leca

Radarové zábery, na ktorých sa objavilo viac ako tucet neidentifikovaných lietajúcich objektov pohybujúcich sa veľkou rýchlosťou, sú skutočné.to  Potvrdilo ministerstvo obrany USA po zverejnení videa nadšencom UFO, informuje portál RT.


"Môžem potvrdiť, že video, ktoré sa objavilo na internete, zachytili pracovníci námorníctva," uviedol hovorca Pentagónu pre NBC. Video bolo zverejnené dokomentaristom Jeremym Corbellom. Na záberoch, ktoré ukazujú radarovú obrazovku lode amerického námorníctva, je vidieť celkovo 14 neidentifikovaných objektov.



Vo videu posádka diskutuje o zvláštnom jave, v pozadí je počuť hlasy zmätených námorníkov.

Tento incident bol zaradený do "prebiehajúceho vyšetrovania" Unidentified Aerial Phenomena Task Force (UAPTF). Ide o program Úradu námorného spravodajstva, ktorý je používaný na „štandardizáciu zhromažďovania a hlásenia“ o pozorovaniach nevysvetlených vzdušných dopravných prostriedkov.

Corbell je známy svojimi dokumentárnymi filmami, ktoré sa väčšinou zameriavajú na UFO. Dokumentarista uviedol, že video bolo urobené na USS Omaha 15. júla 2019 niekde pri kalifornskom pobreží neďaleko San Diega. Tiež dodal, že najmenej jeden z pozorovaných objektov sa v určitom okamihu dostal do vody. Tento istý jav tiež hlásili americkí námorníci, ktorí videli UFO nad morom.

Pentagón sa snaží umlčať „pravdu“ o UFO, tvrdí bývalý riaditeľ programu UFO
Luis Elizondo, ktorý roky riadil program UFO v Pentagóne, nedávno odhalil svetu, že sa ho americká armáda pokúsila zastrašiť a umlčať. Jeho sťažnosť zjavne spustila vyšetrovanie generálneho inšpektora, informuje portál RT. Čítať ďalej
28 | 05 | 2021 | Lukáš Leca


Filmár pre Daily Star uviedol, že podľa údajov, ktoré získal, námorníctvo narazilo v priebehu roka 2019 až na 100 UFO iba za jeden mesiac. „Bolo mi oznámené, že medzi mnohými loďami sa vyrojilo 50 až 100 neidentifikovaných objektov,“ uviedol.

Publikácie vychádzajú v čase, keď americké spravodajské agentúry pripravujú oficiálnu správu o UFO. Zákon o autorizácii spravodajských služieb pre fiškálny rok 2021, ktorý podpísal bývalý prezident Donald Trump ešte v decembri, obsahuje požiadavku na podrobnú analýzu údajov a spravodajských informácií o UFO zhromaždených Úradom námorného spravodajstva, UAPTF a FBI.

Správa sa má predstaviť spravodajskému výboru Senátu v júni.

Covid pasy v EÚ sa pomaly stávajú realitou
Grécko a Dánsko ako prvé zaviedli covid pasy na cestovanie v rámci EÚ. Blok tlačí na všetky členské štáty, aby to urobili tiež, informuje portál RT. Čítať ďalej
29 | 05 | 2021 | Lukáš Leca