Protivládne protesty v Bratislave a Košiciach. Suja: Nie covid, ale Matovič a jeho moc ničia Slovensko!

S veľkou pravdepodobnosťou už neplatí, že keď je v sobotu na Slovensku pekne, ľudia sú v záhradkách. Podľa informácií, ktoré má redakcia HD k dispozícii, sa dnes protestovalo v Bratislave a v Košiciach.


Web dennikn.sk ( v rubrike Minúty dňa) prišiel s krátkou správou: "Pred prezidentským palácom v Bratislave sa zhromaždil dav ľudí protestujúcich proti vláde."

Poslanec NR SR Peter Marček zverejnil na svojom profile na sociálnej sieti video z Námestia Slobody pred úradom vlády, kde sa počet prítomných mohol rátať určite na stovky. Vyzval, aby voliči "zvýšili požiadavky voči tejto diletantskej vláde".
Námestie Slobody

Keď Peter Marček spomenul slovné spojenie "pani prezidentka", námestím sa ozval masový piskot a hanlivé pokriky fúúúúúj. Na improvizovanej tribúne boli prakticky všetci predstavitelia vedenia strany Republika. Zaznel spoločný a kultivovaný apel na prítomných, aby "nerezignovali".

"Veľmi citlivo vnímame, čo sa okolo nás deje a nedovolíme, aby vláda a konkrétne Igor Matovič jednal s nami ako s malými deťmi".

K prítomným sa prihovoril aj Lukáš Machala. "Sme tu kvôli našim deťom. Je to doba, v ktorej sa porušujú právne predpisy. Je to doba, keď moc spravila z ústavy trhací kalendár. Toto si tu ešte nikto nedovolil. Musíme zabrániť rozkladu ústavnosti a štátnosti."
Hrdina dňa Suja

Poslanec NR SR Miroslav Suja zožal ešte pred príhovorom obrovský aplauz. Pozdravil všetkých protestujúcich po celom Slovensku. "Videli ste, čo sa dialo v národnej rade! To, čo sa deje teraz, priatelia, nie covid, ale Matovič ničí Slovensko!"

"Ničiť a ničiť a robiť rozbroje. Ja si nenechám kydať na hlavu, nebude mi nadávať nejaký blázon z Trnavy, ktorý ničí životy päť a pol miliónom ľudí!" Suja oznámil, že z okruhu OĽaNO ho už dvaja ľudia varovali, že "skončí v base".

"My nie sme ako oni", dodal Miroslav Suja.

Kritiku si z poslancovej strany vyslúžil aj minister obrany Naď, ktorý "je NATO v ri*i vopchaný".

"Mne bude niečo hovoriť človek, ktorý ukradol vysokoškolský titul". Miroslav Suja sa ďalej rozohnil aj nad faktom utajeného rokovania NR SR.
Námestie pred prezidentským palácom

Protestujúci pred prezidentským palácom prezidentke vyčítali, že namiesto toho, aby podporila referendové aktivity občanov, rozhodla sa obrátiť v tejto otázke na Ústavný súd SR. Tvrdia, že sa v čase pandémie nepostavila výrazne na stranu ochrany ľudských práv. Výhrady mali aj proti pandemickým opatreniam či očkovaniu.

Medzi vystupujúcimi na protestoch boli aj nezaradení poslanci Národnej rady SR Tomáš Taraba, Milan Mazurek, Ondrej Ďurica či europoslanec Milan Uhrík.

(Medzititulky red. HD.)

Miroslav Suja: Toto tu ešte nikdy nebolo. To je totálny rozvrat štátu a zneužitie právomocí! (VIDEO)
Utajená schôdzka najvyšších štátnych činiteľov v centrále SIS je neustále bodom pozornosti ako opozičných strán, tak aj v podstate väčšiny Slovenska. Poslanci za hnutie Republika nahrali k celej situácii video, kde hovoria, že po tom, čo sa v... Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik