NATO organizuje v Európe najrozsiahlejšie povojnové manévre a náš mainstream mlčí
29 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Desiatky vojenských presunov po našom území týždenne. Slovensko je vojnovou zónou. Aktivity armád NATO si však "záhadne" nevšíma "hlavný mediálny" prúd. K téme nepreberá ani len tlačové správy ministerstva obrany.


Zatajovanie skutočností, mimoriadne dôležitých pre bezpečnosť občanov SR zo strany mainstreamu je zarážajúca. Včera napríklad rezort obrany vydal túto informáciu: "Ministerstvo obrany SR upozorňuje obyvateľov Slovenska, že v období od 31. mája do 6. júna 2021 je cez územie SR plánovaných dvadsaťsedem cestných presunov zahraničných spojeneckých ozbrojených síl." Týždeň čo týždeň, niekedy sa počet presunov blíži k päťdesiatke.
Sme na bojovom poli?

Tisícky vojakov NATO, niekoľko vojnových lodí a desiatky lietadiel sa zúčastňujú na vojenských cvičeniach od Atlantiku, cez Európu až po región Čierneho mora. najmasovejších za posledné desaťročia. Cvičenia, nazvané Steadfast Defender 21 (Neochvejný obranca 21), sú orientované na simuláciu vojenskej reakcie 30-člennej organizácie na útok na niektorého z jej členov. O týchto aktivitách informuje portál srspol.sk.

Lavrov: USA a NATO poškodzujú mier na Ukrajine poskytovaním peňazí a zbraní ukrajinskej armáde
USA a ich spojenci v NATO zvyšujú vojenskú aktivitu na Ukrajine a v Čiernom mori. Podľa ruského ministra zahraničných vecí tiež poskytujú ukrajinskej armáde finančnú podporu aj zbrane, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 05 | 2021 | Lukáš Leca

NATO nás dostalo do epicentra rizika

V uplynulých rokoch už Spojené štáty a ich spojenci rozmiestnili jednotky a vybavenie v Estónsku, Litve, Lotyšsku i Poľsku. A to s argumentom uistiť svojich členov susediacich s Ruskom, že im prídu na pomoc, ak na nich niekto zaútočí.

Najvyšší predstavitelia NATO síce trvajú na tom, že vojenské cvičenia s účasťou asi deväťtisíc vojakov z 20 krajín nie sú namierené konkrétne proti Rusku, no orientujú sa na región Čierneho mora, kde Rusko obviňujú z blokovania lodí.
Demonštrácia sily s našou podporou

Podľa generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga vysielajú cvičenia dôležitú správu potenciálnym nepriateľom. „NATO je pripravené. NATO je tu, aby bránilo svojich spojencov a toto cvičenie vysiela správu o našej schopnosti presunúť veľké množstvo vojakov a vybavenia naprieč Atlantikom, naprieč Európou a tiež rozmiestniť námorné sily,“ povedal Stoltenberg pre agentúru The Associated Press na palube britskej lietadlovej lode HMS Queen Elizabeth pri pobreží Portugalska.
Potrebuje Slovensko zastrašovať Rusko?

NATO tvrdí, že jeho prístup k Rusku stojí na dvoch pilieroch – silnom vojenskom odstrašovaní a dialógu. Stretnutia na vysokej úrovni medzi historickými nepriateľmi sú však zriedkavé a európski predstavitelia demagogicky trvajú na tom, že ruský prezident Vladimir Putin je čoraz autoritárskejší a čoraz viac sa vzďaľuje od západu.

(Medzititulky red. HD.)

Bolo Rusko oklamané? NATO sľúbila Moskve, že sa nebude rozširovať na východ. Dnes pochoduje na ruských hraniciach
21 | 05 | 2021 | Diana Zaťková