Boj o flek Remišová verzus Kolíková: Keď sa stretne hlúpa s tou, čo ide cez mŕtvoly
29 | 05 | 2021 I Petra Demková

Boj o flek šéfky jednej bezvýznamnej a viac-menej náhodnej parlamentnej strany nie je dramatický. Je smiešny. Projekt strany podporovanej zo zahraničia, stvorený len pre jeden účel, umiera. Ako, kde a kedy presne zatrepe kopytami naposledy, je vlastne jedno.



Projekt Za ľudí – iniciatíva zahraničia?

Na začiatku bola stávka na nesprávneho koňa v dostihoch – Andreja Kisku. Odvtedy to už len upadá. V posledných dňoch je boj medzi Veronikou Remišovou a Máriou Kolíkovou jednou z najväčších káuz politiky na Slovensku.

Veronika Remišová sa drží fleku predsedníčky zubami-nechtami. Na jej miesto si už dlhšie brúsi zuby Mária Kolíková. V posledných dňoch ukazuje to, čo začalo byť očividné už predtým – je schopná ísť aj cez mŕtvoly.

Problémy v Za ľudí eskalujú: Remišová stratila dôveru, chce sa stretnúť so zakladateľom Kiskom
29 | 05 | 2021 | Tibor Sipos

Nie sme krúžok šikovných rúk

Remišová o svoju pozíciu bojuje ako levica. „Ja si nemyslím, že strana má fungovať tak, že pred deviatimi mesiacmi bol snem a teraz zrazu niekto v sebe objaví ambíciu, že ja by som chcel kandidovať a chcel by som byť predsedom strany a teraz sa ide zvolávať mimoriadny snem. Však my nie sme nejaký krúžok šikovných rúk, aby sme menili predsedu vtedy, keď sa niekto s niekým poháda,“ povedala Remišová na tlačovej konferencii koncom týždňa. Informáciu priniesli Parlamentné listy.
Neschopná a inteligenčne poddimenzovaná Remišová

Neschopná a inteligenčne poddimenzovaná Veronika Remišová nedokáže ani po rokoch školení zameraných na cibrenie prejavu a rétoriky; a tisícoch vložených do vizážistov, štylistov a rôznych koučov prelomiť nepriazeň. Charizma a inteligencia sa totiž nedajú kúpiť. Ani za veľa peňazí. A toto ten niekto hore, (či v zahraničí) odmieta prijať ako fakt.

Nešťastím Veroniky Remišovej je aj to, že jej okolie, ju roky presviedčalo (a niektorí dodnes presviedčajú) o jej výnimočnosti a schopnostiach. K tomu je pridružená ďalšia nešťastná skutočnosť - osobnostné predpoklady Veroniky Remišovej jej neumožňujú pozrieť sa na seba objektívne.
Emočne plochá osobnosť - Kolíková

Teraz sa proti Remišovej stavia súperka – osoba s sociopatickými črtami osobnosti. Asi netreba mnohých presviedčať, že Mária Kolíková je emočne plochý človek.

Tak si to zhrňme. Máme tu konflikt hlúpej s tou, čo je schopná bez pohnutia brvou ísť cez mŕtvoly. Kto vyhrá? Ono je to vlastne jedno? Hlavne, nech už ide čím skôr celý projekt Za ľudí do zabudnutia.

Politická nula Šeliga to konečne priznal: Princípom Matovičovho režimu je nedodržiavanie ústavy
28 | 05 | 2021 | Aneta Leitmanová