Slovenskí vojaci chceli podplatiť lekára desiatimi eurami. Majú na krku obžaloby
28 | 05 | 2021 I Tibor Sipos
Päť profesionálnych vojakov sa dostalo do nemalého problému! Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na nich podal obžaloby na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku.

Vojaci sa mali dopustiť podplácania lekára sumou desať eur, informuje Nový Čas.

Vojaci sa snažili podplatiť lekára, aby im vypísal dokument o predĺženej práceneschopnosti. "Prokurátor ÚŠP 24. mája podal obžalobu na Jána Š. pre prečin podplácania, ktorý ako vojak mal podplatiť lekára sumou desať eur za to, aby mu predĺžil PN. Rovnako 24. mája podal obžalobu na Milana S. za prečin podplácania, ktorý mal poskytnúť úplatok desať eur lekárovi za vypísanie PN," uviedla hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Rovnakého trestného činu sa dopustil aj Miroslav M., Peter G. a Adrian S. Piati vojaci sa identicky snažili podplatiť lekára sumou desať eur. Vo všetkých prípadoch malo ísť o predĺženie práceneschopnosti. "Lekár Ján J. je tiež stíhaný. Ešte naňho nebola podaná obžaloba," dodala hovorkyňa.

Žilinka odmieta zastrašovanie a vyhrážky možnou diskreditáciou
Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka odmieta vyhrážky možnou diskreditáciou zo strany kohokoľvek a nedá sa zastrašiť nikým a ničím. Čítať ďalej
28 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR