Biden mení politiku. Ukazuje prstom na Čínu. Za 90 dní chce mať správu o pôvode Covid-19 na stole
28 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová
Americké spravodajské služby majú zdvojnásobiť úsilie pri odhalení pôvodu vírusu spôsobujúceho ochorenie Ciovid-19. Rátať majú aj s možnosťou, že vírus unikol z čínskeho laboratória. Na to všetko majú 90 dní.

Americký prezident chce mať po ich uplynutí správu na stole. Podľa Trumpa mení Biden svoju politiku. A súhlasí s tvrdením, že pôvodcom vírusu je laboratórium z Číny.
Teória, že vírus unikol z laboratória, je možná

Príkaz amerického prezidenta podľa portálu Magyar Nemzet prišiel deň po tom, ako americký minister zdravotníctva Xavier Becerra vyzval Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO) k preskúmaniu pôvodu vírusu. Skúmanie má byť nezávislé a transparentné. "Teória, že vírus unikol z laboratória bola vyslovená na začiatku ohniska nákazy. Dnes môže byť potvrdená," píše Magyar Nemzet.
Informácia o troch nakazených z laboratória je podozrivá

Podľa doterajších zverejnených informácií, už v novembri 2019 ochoreli traja pracovníci laboratória Wu a vyžadovali si hospitalizáciu. Prvé nakazenia boli oficiálne ohlásené až o mesiac neskôr. Informácia je podozrivá, ale podľa portálu Magyar Nemzet nie je možné ju nazvať rozhodujúcou. Nezistilo sa zatiaľ prečo a ako ochoreli.

Španielsko plánuje prejsť na socialzmus. Zo Sanchezového plánu behá mráz po chrbte
Z Madridu vanú nové vetry a tie sú dosť mrazivé. Vláda tam plánuje prejsť na socialistický model spoločnosti, v ktorej budú ľudia zdieľať svoje domy, či autá, začnú platiť vysoké dane a jesť menej mäsa. Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič

Peking od začiatku vehementne popiera teóriu o nakazených v novembri

Sú odborníci, ktorí tvrdia, že nie je nič zvláštne na tom, ak v chrípkovej sezóne chodia ľudia so svojimi ťažkosťami okamžite do nemocnice. Iní tvrdia, že toľko náhod neexistuje. Peking od začiatku vehementne popiera teóriu  o tom, že lekári boli nakazení už v novembri 2019. Dokonca argumentujú tým, že skúmať sa majú iné krajiny, ako napríklad USA.
Nebezpečná politizácia epidémie

Čínske veľvyslanectvo vo Washingtone vo vyhlásení upozornilo na nebezpečenstvo politizácie epidémie. Pripomenulo, že poprední svetoví vedci vyvrátili konšpiračnú teóriu. Odkazovali na tohtoročnú štúdiu WHO. Podľa nej je vysoko nepravdepodobné, že by vírus pochádzal z čínskeho laboratória. V najprijateľnejšom scenári sa infekcia rozšírila na človeka z nejakého divokého zvieraťa, pravdepodobne z netopiera. Informuje portál Magyar Nemzet.

WHO však zatiaľ nevylúčila žiadnu možnosť. Naliehavo žiada a sľubuje ďalšie vyšetrovanie. Kritici stále spochybňujú dôveryhodnosť zistení WHO. Tvrdia, že čínske orgány im neposkytli prístup ku všetkému. A Čína bola jedným z hlavných sponzorov WHO.

Draxler: Pravú oligarchiu ešte len ide vytvoriť nová politická generácia. Podľa nôt „vyspelého západu“
Bohatší budú ešte bohatší a chudobní ešte chudobnejší. Aj takto by sa dal v skratke parafrázovať status, ktorý napísal exminister školstva Juraj Draxler. Názorne v ňom ukazuje, ako to prebiehalo za posledné obdobie v USA a čo sa môže udiať aj u... Čítať ďalej
28 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Joe Biden sa v kampani vyhýbal tomu, aby ukazoval na Čínu

Vo volebnej kampani sa Joe Biden podľa portálu Magyar Nemzet vyhýbal tomu, aby za pôvodcu vírusu označoval Čínske laboratórium. Zdá sa však, že na základe aktuálneho rozhodnutia mení politiku.
Donald Trump kritizuje Bidena

"Teraz všetci súhlasia s mojím tvrdením. Od začiatku som menoval čínske laboratórium ako zdroj Covid-19. A niekedy som ho označoval ako čínsky vírus. Pre mňa to bolo úplne jasné, napriek tomu som bol za to ostro kritizovaný. Teraz všetci hovoria, ´mal pravdu´," vyhlásil Donald Trump na adresu Joe Bidena. Informáciu priniesol Magyar Nemzer.

Baránek: Nemá zmysel baviť sa o budúcnosti strany Za ľudí, lebo je odsúdená na zánik
Exprezident Andrej Kiska dnes zrejme trpko oľutoval svoj odchod z čela strany a zverenie oprát riadenia do rúk Veroniky Remišovej. Zo Za ľudí sa totiž pomaly stáva strana Bez ľudí. O jej odsúdení na zánik hovorí aj politický analytik Ján... Čítať ďalej
28 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik