Belousovová: Na Slovensku prebieha vojna dvoch mafií - starej a novej
28 | 05 | 2021 I René Skalný

"O národ a spravodlivosť im obom ide až v poslednom rade. Ak by opozícii skutočne išlo o viac ako o seba a svojich ľudí, konali by razantne už v prípade uväznenia generála Lučanského a o vystúpenie v NR SR by teraz požiadali bývalého riaditeľa NAKA Zuriana" - tvrdí v najnovšom komentári na sociálnej sieti Anna Belousovová.


"Sledujúc ostatné udalosti v NR SR sa mi zdá, že tu už väčšine poriadne preskakuje. V prvom rade by som chcela adresovať niekoľko dobrých rád občanom tohto štátu:

Začnite rozmýšľať vlastnou hlavou! Nepreberajte bez rozmyslu to, čo vám do hláv vtĺkajú vaši politickí lídri.
Nepozerajte na svet čierno-bielo.

Zjednodušené hodnotenie :´naši´ politici robia všetko dobre, ´nie naši´ robia všetko zle, je hlúposť .
Typickým príkladom boli udalosti týchto dní v parlamente. Opozícia Smer, Hlas odsúdila bojovú poradu rady desiatich v bunkri SIS."

Iza Bela: Ak sa vyplaví to, o čom sa bavili v pivnici SIS, mnohí politici definitívne skončili
„Prúserov“ má súčasná vládna koalícia viac ako dosť a národ slovenský je nespokojný. Takmer 600-tisíc podpisov pod petíciu za predčasné voľby je toho dôkazom. Na facebookom profile Iza Bela však jeho majiteľka v statuse píše, že zrejme sa už aj... Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Pochybná seansa mocných

"Urobila to oprávnene, pretože všetci zúčastnení reprezentujú určitú časť štátnej moci a každá z tých častí je a musí byť nezávislá! To je totiž podstata fungovania demokracie." Tvrdí Belousovová.

Ďalej dodáva: "Prezidentka, predseda NR SR, predseda vlády, generálny prokurátor, riaditeľ SIS atď. sa nemôžu len tak stretnúť päť metrov pod zemou a radiť sa o postupe v kriminálnych prípadoch, nech boli akékoľvek a týkali sa hocikoho! Niečo také je neprípustné.
Rozhovory spoza mreží

Rovnako však je neprípustné, aby tá istá opozícia, ktorá kritizuje zasadnutie rady desiatich, navrhovala a hlasovala za to, aby v parlamente vystúpil bývalý riaditeľ SIS Pčolinský v súčasnosti obvinený a zadržaný v kolúznej väzbe." Upozorňuje národniarka.

"Je obvinený z brania úplatkov a vo väzbe sedí kvôli tomu, aby nemohol nikoho ovplyvňovať. Parlament nemá kompetencie vôbec odhlasovať jeho vystúpenie na schôdzi NR SR! Ak tak koná, robí to v rozpore s princípmi demokracie, v rozpore so zákonom!

Ak zákonodarný orgán NR SR porušuje zákony, kde sa to dostávame?! Opozícia, ktorá obviňuje vládnu koalíciu z podkopávania základov demokracie, sama robí to isté. A vyvstáva potom logická otázka: Prečo to robí?" Pýta sa Belousovová.

Ústavný súd sa postavil proti Kolíkovej inkvizícii: Bude "mučenie" väzbou zakázané?
Už dlhšie sa hovorí o tom, že štát zneužíva väzobné stíhanie na zastrašovanie, nátlak, či dokonca týranie záujmových osôb. Nebezpečná svojvôľa v podaní niektorých policajtov a prokurátorov sa však konečne ukazuje v plnej nahote! Ústavný súd... Čítať ďalej
17 | 05 | 2021 | René Skalný

Naši a vaši bonzáci

"Koalícia chráni v túžbe po pomste a politickom revanši svojich bonzákov, kajúcnikov a systém, ktorý pomocou nich vytvorila. To je jasné.

A opozícia sa snaží vyrobiť nevinné obete aj z tých, ktorí vo väzení sedia zaslúžene. Obidve skupiny sú schopné kvôli tomu ísť za hranu porušovania ústavy a základných princípov demokracie.

Kauza Makó: Prevoz súkromným lietadlom, milióny v Dubaji - aj tak vyzerá život kajúcnika!
Donedávna vysokopostavený štátny úradník Makó mal spolu s ďalšími pravidelne vyvážať milióny eur za hranice. A to dokonca vo veľkom štýle; súkromným lietadlom a priamo do Dubajskej banky. Aby to nestačilo, z exotickej destinácie ho vraj štátne... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | René Skalný

Vojna dvoch mafií

Začínam mať z toho taký divný dojem, že okrem vojny policajtov sa nám tu parádne rozbieha aj vojna akýchsi dvoch vládnych ´mafií´ - starej a novej." Myslí si bývalá politička.

"A o pravdu, o národ a spravodlivosť im obom ide až v poslednom rade. Ak by opozícii skutočne išlo o viac ako o seba a svojich ľudí, konali by razantne už v prípade uväznenia generála Lučanského a o vystúpenie v NR SR by teraz požiadali bývalého riaditeľa NAKA Zuriana.

Prečo ho nepozvali ? Od neho by sa dozvedeli určite viac pravdy, po ktorej tak volajú. Pčolinský určite nie je ten, ktorý by si zaslúžil, aby z neho niekto vyrábal obeť." Uzatvára príspevok Anna Belousovová.

Robil Matovič dohody s Makóom alebo to bolo naopak? Dag Daniš prináša veľký profil kajúcnika
"Ľudovít Makó sa nikdy nepovažoval za pešiaka, ale za hráča. Hoci nie vždy na to mal. Makó udal každého, na koho si spomenul. Výmenou za očakávané zníženie trestu a prepustenie z väzby (to druhé sa mu podarilo, je stíhaný na slobode). Ako to bolo... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | René Skalný