Draxler: Pozornosť sa v súčasnosti nezameriava na spravodlivosť, ale tam, kde je to mocensky zaujímavé
27 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovenská polícia a orgány činné v trestnom konaní sa zrejme stali hračkou v rukách politikov v ich mocenskom boji. Doplatili na už viacerí ľudia. Na dvoch z nich upozorňuje v statuse exminister Juraj Draxler a jedného facebookový profil Matovičov cirkus.


Za mrežami za nástenkový tender si síce v súčasnosti už odpykávajú dlhoročné tresty dvaja exministri za Slovenskú národnú stranu (Janušek a Štefanov – pozn. red.), no škandálom s prideľovaním eurofondov sa nevyhli ani ďalší dvaja Dankovi ministri, tentokrát Peter Plavčan a Martina Lubyová. A práve na nich v statuse upriamuje pozornosť exminister školstva Juraj Draxler.
Mocenské záujmy súčasných politikov ničia nezvratne ľudské osudy

„Všimnite si jednu vec: niektoré z najväčších káuz minulej vlády sa týkali SNS (zvlášť Plavčanovho a Lubyovej ministerstva školstva). Už minimálne rok ale o nich vôbec nič nepočujeme,“ konštatuje v úvode statusu Draxler a dodáva: „Sú dve možnosti. A) tie kauzy neboli až také veľké, ako sa podávalo. B) Polícia je súčasťou mocenských hier a keďže SNS už nie je politicky dôležitá, pozornosť sa nezameriava na spravodlivosť, ale tam, kde je to mocensky zaujímavé. Podľa mňa je správna práve možnosť B,“ končí svoj status Juraj Draxler. Zdá sa teda, že v prípade oboch exministrov za SNS platí, že „zíde z očí, zíde z mysle“. Alebo žeby, až sa utrasie situácia na súčasnom mocenskom bojisku prišiel rad aj na nich, rovnako ako na Janušeka so Štefanovom?



Ďalším jasným dôkazom mocenského boja v súčasnosti je prípad šéfa bratislavskej operatívy NAKA Jána Kaľavského, ktorého síce zadržala policajná inšpekcia, no po vypočutí prepustila. „Smutný obraz dnešnej doby... Pravda skôr či neskôr vyjde najavo. Ničia kvalitných ľudí, len aby ich umlčali a uchránili svoju moc, ktorá ich absolútne pohltila...,“ píše v statuse facebookový portál Matovičov cirkus, ktorý k nemu priložil aj krátke video (TU). V ňom je po celý čas napísané: „Kto sa vzoprie zničia mu život!?“ a vidieť ako novinári doslova naháňajú Jána Kaľavského by z neho dostali odpovede, či vynášal informácie Petrovi Koščovi. Odpoveď Kaľavského však stojí za to a hovorí jasne, čo si o tom celom myslí.

Zadržali príslušníka NAKA, ktorý má vypovedať, ako sa manipulujú výpovede kajúcnikov
Príslušník NAKA, ktorého zadržali v rovnakom čase, ako chceli aj jeho bývalého šéfa Branislava Zuriana, má vypovedať, ako orgány pripravujú kajúcnikov. Je kľúčovým svedkom aj obvineným. Informujú HN. Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Peter Sulek