Ďalšia tragická smrť! Slovenského reprezentanta zrazilo auto, Nicholsonová spúšťa petíciu
27 | 05 | 2021 I Tibor Sipos

Po moderátorovi Julovi Viršíkovi, novinárke Dáše Šebanovej a komentátorovi športu Adrejovi Miklánkovi krajinou otriasa správa o ďalšom úmrtí! Len 24-ročný cyklista a deaflympionik Adrián Babič neprežil zrážku s autom počas tréningu, informuje Deaflimpijský výbor Slovenska.


Nehoda sa rovnako ako v prípadoch ostatných vyššie spomenutých tragických úmrtí odohrala včera (26.5).  Babič neprežil kolíznu zrážku s automobilom počas tréningu cyklistiky.

Slovenský reprezentant stihol za svoj krátky život vyhrať mnoho ocenení. Mladý majster a vicemajster Slovenska súťažil aj so zdravými pretekármi. Na Majstrovstvách Európy v cyklistike nepočujúcich vyhral prvé miesto v bodových pretekoch a v ďalších troch kategóriach druhé.

Vdovu po Julovi Viršíkovi osud vôbec nešetrí: Toto predchádzalo jeho náhlej smrti!
Priaznivci rádia Expres už jeho hlas počuť nebudú. Celým Slovenskom otriaslo včerajšie úmrtie obľúbeného moderátora Jula Viršíka, ktorý skonal vo veku 56 rokov. Pozadie tejto tragickej udalosti je však ešte o niečo desivejšie, píšu... Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Tibor Sipos


Reaguje aj Ďuriš Nicholsonová

Na túto tragickú správu zareagovala aj europoslankyňa a bývala členka SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová. Nečakaná smrť mladíka ju utvrdila v tom, že na Slovensku je problém s cestným zákonom a rozhodla sa konať.

„Toto je posledná kvapka. Počas tréningu ho zrazil ďalší bezohľadný vodič, jeden z mnohých, ktorí nedokážu tolerovať cyklistu ako plnohodnotného účastníka cestnej premávky. Spolu s priateľmi, cyklistami, spúšťame petíciu za okamžitú zmenu cestného zákona tak, aby sa aj cyklisti mohli na slovenských cestách cítiť bezpečne. Sme jedna z posledných krajín EU, ktorá nemá v zákone definované bezpečné obiehanie cyklistov. Slovenské cesty sú pre cyklistov nebezpečné. A nie je to šírkou ciest. Každý, kto si to mylne myslí, by si mal prísť pozrieť aké úzke sú cesty v Belgicku, v Bruseli a ako sa napriek tomu cítia cyklisti bezpečne. Vodiči ich tolerujú, lebo zákon cyklistov chráni,” napísala na svojej facebookovej stránke Nicholsonová.

"Adrián Babič bol nesmierne talentovaný cyklista. Bol deaf olympionikom. Mal pred sebou obrovskú športovú budúcnosť. Je mi z toho smutno," uzavrela.



Neuveriteľné pozadie mafiánskej vraždy odhalené! Páchateľov súd prepustil údajne kvôli pandémii
Po sedemnástich rokoch sa príslušníkom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) podarilo objasniť vraždu mafiána zo Spišskej Novej Vsi. Napriek tomu však dvojicu obžalovaných súd prepustil, informuje Pluska. Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Tibor Sipos