Tzv. indický variant oficiálne zaznamenalo najmenej 53 krajín a teritórií
26 | 05 | 2021 I tasr

Tzv. indický variant koronavírusu SARS-CoV-2 oficiálne potvrdili v 53 krajinách a územných celkov sveta. Informovala o tom v stredu agentúra AFP s odvolaním sa na správu Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO).


WHO na základe neoficiálnych zdrojov uvádza, že tento variant – označovaný ako B.1.617 –, ktorý po prvý raz zaznamenali v Indii, hlásili aj z ďalších siedmich teritórií. Podľa WHO sa rýchlejšie šíri. Vážnosť choroby COVID-19, ktorú spôsobuje, a riziko infekcie je stále predmetom skúmania WHO.

Počet nových prípadov a úmrtí koronavírusu počas uplynulých siedmich dní celosvetovo naďalej klesal. Celkovo v spojitosti s ochorením COVID-19 hlásili úrady približne 4,1 milióna nových prípadov a 48.000 úmrtí.

To predstavuje 14 percentný pokles v oblasti nových prípadov a dvojpercentný pokles v počte úmrtí v porovnaní s údajmi s predchádzajúceho týždňa, sumarizuje AFP.

Najväčší pokles v počte nových prípadov i úmrtí za posledný týždeň zaznamenala Európa. Nasleduje juhovýchodná Ázia.

Rusko je šokované obvinením Západu voči Bielorusku
Rusko je „šokované“ reakciou Západu na zatknutie exilového opozičného aktivistu v Bielorusku, píše epochtimes.de. Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová