Stretnutie mocných v SIS-ke stále vyvoláva otázniky...
26 | 05 | 2021 I René Skalný

Kým koalícia spolu s prezidentkou popierajú, že by išlo o tajné stretnutie a už vôbec, že by na schôdzke riešili živé prípady - opozícia tvrdí, že najvyšší ústavní činitelia vrátane prezidentky klamú a v skutočnosti riešili "systém udavačov." Robert Fico dokonca avizoval zvolanie veľvyslancov EÚ, ako aj vyvodenie trestno-právnej zodpovednosti.


Ako informuje Denník Štandard: "Opozičnému naratívu nahrávajú aj čerstvé informácie zo sféry médií. Podľa viacerých zdrojov TV JOJ z prostredia spravodajskej komunity sa na stretnutí rozoberali práve výpovede takzvaných kajúcnikov a spôsob vyšetrovania aktuálne živých prípadov, čo je v rozpore s tvrdeniami prezidentskej kancelárie.

Informácie podobného druhu uviedol pred pár dňami aj Denník N, podľa ktorého sa na stretnutí hovorilo o tom, že „vyšetrovanie niektorých veľkých korupčných káuz môže byť zmanipulované“.

„Aké vážne tieto podozrenia sú, nie je zrejmé. Verzii, že by bolo vyšetrovanie zmanipulované, niektorí účastníci stretnutia skôr verili, iní to podľa informácií Denníka N na stretnutí spochybňovali.

Na schôdzke sa vraj prezentovali aj grafické znázornenia rôznych prepojení pri vyšetrovaniach niektorých prípadov. Predstavitelia z ministerstva vnútra však hovoria, že chýbajú konkrétne dôkazy,“ písal tiež Denník N.

Harabin: To, čo sa udialo v centrále SIS, je šokujúce, nehorázne a škandalózne (VIDEO)
Tajné stretnutie troch najvyšších ústavných činiteľov s niektorými ministrami, najvyššími prokurátormi a šéfmi polície vyvoláva stále otázniky. Hlavou nad tým krúti aj bývalý minister spravodlivosti a exšéf najvyššieho súdu Štefan Harabin. Podľa... Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


Dôkaz o prehnitosti systému?

Ako dodáva denník Štandard, "...správa TV JOJ prišla v rovnaký deň, ako expremiér Robert Fico na tlačovej besede zverejnil SMS správu obsahujúcu výpoveď svedka, ktorá má dokazovať manipuláciu vyšetrovania bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.

Policajný prezident Peter Kovařík jej existenciu potvrdil, no vysvetlil, že nejde o návod, ako vypovedať, ale o opis už existujúcej výpovede.

Politik v ostatných dňoch vyjadril pochybnosti aj nad stíhaním exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského, ktorý v pondelok podal trestné oznámenie na kajúcnikov, či bývalého riaditeľa NAKA Branislava Zuriana. Tomu v dôsledku obáv z manipulácie jeho prípadu odporučil, aby sa ani nevracal z cudziny na Slovensko." Uzatvára denník Štandard

Jozef Šátek: Účastníci stretnutia na SIS konali nad rámec svojich ústavných a zákonných kompetencií
Ďalším dôkazom toho, akým spôsobom si aktuálna moc na Slovensku ctí ústavu, zákony, vrátane toho kompetenčného, je už niekoľko dní medializované stretnutie vyvolených na pôde SIS. "Už samotné rokovanie „ústavného kolégia“ na „pôde SIS“ vytvára... Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Ivan Brožík