Šeliga: Mičovský svojou demisiou zdvihol latku politickej kultúry. Jakubec ho nominoval na "politický výkon roka"
26 | 05 | 2021 I Tibor Sipos

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka za OĽaNO Ján Mičovský podal demisiu z dôvodu korupcie svojej nominantky Gabriely B. na Slovenskom pozemkovom fonde (SPF).


 K tejto veci sa na svojom facebookovom účte vyjadril  aj poslanec Národnej rady SR Juraj Šeliga. Podľa neho je exminister Mičovský akýmsi „vzorom“ politickej kultúry. „Ján Mičovský je správny chlap! Minister Mičovský podal demisiu, pretože nominantka na SPF je podozrivá z trestnej činnosti. Neváhal, prijal politickú zodpovednosť a odstúpil. Bez zbytočných rečí, bez vykrúcania. Nastavil latku politickej kultúry opäť vyššie,“ domnieva sa Šeliga v príspevku.

„V tom, v čom pán minister Mičovský pochybil, to musí jeho nástupca napraviť, zlepšiť a prepracovať. V čom určite chybu Ján Mičovský neurobil je politická kultúra. Práve naopak, tu nezlyhal,“ dodal hrdo.



S ním dozaista nesúhlasí kontroverzný spevák šlágrov Martin Jakubec, ktorý je svojimi vyjadreniami voči politikom dobre známy. Ten sa vyjadril k demisii Mičovského taktiež skrz facebookový príspevok, v ktorom iróniou vôbec nešetril.

„Naozaj obdivujem ministra pôdohospodárstva za Olajno Jána Mičovského,“ začal svojim typickým, mierne upraveným pomenovaním hnutia OĽaNO. „Lebo dosadiť svoju nominantku do čela Slovenského pozemkového fondu, aby urobila poriadok s korupciou a nakoniec za ňu ide sama do väzby, je podľa mňa do knihy rekordov za politický výkon roka,“ usúdil Martin Jakubec.



 

 

 

 

AKTUALITA: Minister pôdohospodárstva Ján Mičovský oznámil odstúpenie z funkcie
25 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová