Prokurátor prepustil Moniku Jankovskú z väzby
26 | 05 | 2021 I tasr

Dozorový prokurátor v kauze prevodu baru Fatima rozhodol o prepustení bývalej štátnej tajomníčky Moniky J. z väzby.


TASR o tom informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan. Monika J. bola vo väzbe od marca minulého roka, keď ju zadržali v rámci akcie Búrka.

"Dozorový prokurátor kauzy bar Fatima rozhodol 26. mája tak, že príkazom prepustil obvinenú M. J. z väzby, keďže dôvod tzv. kolúznej väzby vo vzťahu k jej osobe pominul. ÚŠP v tejto súvislosti pripomína, že starostlivo a dôkladne posudzuje existenciu dôvodov väzby u každej jednej obvinenej osoby, ako aj zákonné možnosti jej nahradenia," objasnil Skladan. Podľa jeho slov sa v posudzovanom prípade preto konštatuje, že dôvod na ďalšie väzobné stíhanie obvinenej pominul. Pôvodne mal Okresný súd v Trenčíne vo štvrtok (27. 5.) rozhodovať o žiadosti Moniky J. o prepustenie z väzby.

Monika J. bola vo väzbe od marca minulého roka, keď ju zadržali v rámci akcie Búrka. Najvyšší súd (NS) SR ju po zaplatení peňažnej záruky na začiatku marca 2021 prepustil na slobodu a nariadil jej kontrolu technickými zariadeniami, takzvaným náramkom. Okamžite po prepustení však bola zadržaná a bola väzobne stíhaná v rámci kauzy prevodu trenčianskeho baru Fatima. V polovici marca o tom rozhodol Krajský súd v Trnave. Bola hospitalizovaná vo väzenskej nemocnici v Trenčíne na psychiatrickom oddelení.

AKTUALITA: Pčolinský je pripravený poskytnúť NR SR požadované informácie
Bývalý riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský, ktorý sa nachádza vo väzbe, je pripravený vystúpiť pred poslancami národného parlamentu. Informáciu priniesol na svojom profile poslanec Ján Podmanický. Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | Michal Filek/TASR