Ostatky generála Lučanského exhumovali a telo previezli. Odborníci tvrdia, že je to neobvyklé
26 | 05 | 2021 I René Skalný

Rodina zosnulého policajného prezidenta požiadala o exhumáciu jeho ostatkov. Pozostalí tak urobili preto, aby telo generála Lučanského spopolnili a uložili v urne na Národnom cintoríne v Martine. Rodina tak urobila v tichosti, pričom verejnosť sa o tomto kroku dozvedela až dodatočne.


Ako informuje televízia Markíza: "Exhumovali Milana Lučanského a zmenilo sa miesto jeho posledného odpočinku. Pozostatky bývalého prezidenta policajného zboru previezli z rodnej Štrby do Martina. Je zaujímavé, že sa tak stalo pár mesiacov po jeho pohrebe a dôvod ostáva stále nejasný.

Národný cintorín v Martine je rozdelený do dvoch častí. V prvej sú pochovaní národní dejatelia, o ktorých hroby sa stará štát. V druhej časti odpočívajú bežní smrteľníci, ktorých hrobové miesta tam boli odnepamäti.

Žitný: Ako bol donútený odísť z polície generál generál Lučanský, tak sú donútení šéfovia NAKA
Rozpadá sa vedenie elitnej NAKA v priamom prenose? Otázka je pre niekoho možno divná, ale niečo sa v Národnej kriminálnej agentúre diať musí, lebo v krátkom čase z nej požiadal o odchod už tretí vysokopostavený funkcionár. Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


Rodina, ktorá o presun spod Tatier do Turca požiadala, to bude mať k hrobu teda podstatne bližšie.

Celý prípad sme konzultovali aj so súdnymi lekármi, podľa ktorých je niečo podobné mimoriadne neobvyklé. Najmä s prihliadnutím na stav tela v súvislosti s časom, ktorý už ubehol od pohrebu nebožtíka.

Psychológ sa domnieva, že pozostalí chceli aj takto už iba urobiť naozaj definitívnu bodku." Dopĺňa Markíza.

Advokát rodiny, JUDr. Miroslav Radašovský tvrdí, že pozostalí tak urobili preto, aby mali k miestu posledného odpočinku zosnulého bližšie.

Hrob generála Lučanského bol premiestnený na Národný cintorín v Martine. Oznámila rodina
Rodina bývalého policajného prezidenta, generála Milana Lučanského v nedeľu oznámila, že miestom jeho posledného odpočinku sa stal Národný cintorín v Martine. Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Peter Sulek