Exvyšetrovateľ o Pčolinského výsluchu v parlamente: "Čo im už načisto šibe?"
26 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

V parlamente dnes schválili poslanci naozaj nečakaný krok. Požiadali, aby sa mimoriadnej schôdze, ktorá rieši tajnú poradu mocných v SIS, zúčastnil väzobne stíhaný bývalý riaditeľ tajných Vladimír Pčolinský. Táto parlamentná iniciatíva poriadne vytočila aj exvyšetrovateľa Petra Vačoka.


Takáto, mierne povedané, neštandardná taktika vyvoláva otázky aj pri veteránoch z policajných radov. Dnešná parlamentná iniciatíva doslova odtrhla z reťaze aj exvyšetrovateľa Petra Vačoka.

Pčolinského “priepustku” dnes prostredníctvom procedurálneho návrhu schválili poslanci v národnej rade. Následne zasadalo grémium, ktoré malo posúdiť či je tento krok zákonný.

Hlavným “hosťom” rokovania, ktorého mali poslanci spovedať mal byť premiér Eduard Heger. Ten mal schôdzu na pôde tajnej služby iniciovať. Program sa ale zmenil potom, čo poslanci Tomáš Taraba zo Života – NS a Robert Fico zo Smeru prišli s týmto kurióznym nápadom, píše portál eReport.sk.

Rokovanie NRSR prerušili, Taraba navrhol, aby z väzby doviedli exšéfa SIS Pčolinského
Poslanci Národnej rady (NR) SR prerušili neverejné mimoriadne rokovanie súvisiace so stretnutím najvyšších predstaviteľov štátu v budove Slovenskej informačnej služby (SIS). Čítať ďalej
26 | 05 | 2021

Načisto im šibe?

Bývalý vyšetrovateľ Peter Vačok otvorene a na plné ústa zvozil kroky poslancov. „Počúvajte, robím túto prácu skoro 40 rokov a toto som ešte nezažil, aby v trestnej veci, kde beží trestné stíhanie, aby sa obvinený predviedol do parlamentu. Veď parlament je zákonodarný orgán a nie vyšetrujúci. Čo im šibe načisto?” nechápe bývalý vyšetrovateľ.

V ďalšom hodnotení situácie expolicajt ešte pritvrdil. „To nie je, že neštandardné, to je protizákonné. Protizákonné! Aby orgán, ktorý v štáte predstavuje zákonodarnú moc sa miešal do výkonnej moci? To je absurdné,” krúti hlavou poriadne rozčúlený.

Na záver len dodal stručne a jasne: „Tí ľudia, čo o tom rozhodujú, nemajú všetkých pohromade!”

Koalícia týmto svojím cirkusom potápa celé Slovensko, konštatuje exminister Draxler
Dunajský pivovar pred pár dňami zverejnil na svojom statuse fotografiu aj s koaličnými politikmi, ktorí sú na čiernej listine podniku, a tak v ňom nebudú obslúžení. Pobavilo to aj expolitika Juraja Draxlera, ktorý sa tomu, rovnako v statuse, trošku... Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik