Kotleba podal trestné oznámenie na osadníkov devastujúcich životné prostredie v okolí rieky Neresnica
25 | 05 | 2021 I Petra Demková

Marián Kotleba nakrútil video priamo pred nelegálnou skládkou odpadu, ktorá vzniká v koryte rieky Neresnica. Povedal, že je zvedavý, či budú orgány činné v trestnom konaní konať.



Súčasná vláda sa tvári ako pro-ekologická

Marián Kotleba začína video slovami o tom, ako súčasná vláda predstiera záujem o ekologické témy. Vláda sa dokonca rezolúciou prihlásila ku klimatickej kríze.
Nelegálna skládka priamo v rieke

Kotleba upozornil na nelegálnu skládku odpadu, ktorá vzniká a rozrastá sa na kraji Zvolena, pri rieke Neresnica. Je to miesto obývané osadníkmi. Podľa Kotlebu sú to práve títo občania, ktorí skládku vytvárajú. Odpadky je vidieť priamo za ním.

Rodičia, vysvetlite svojím deťom, že nosiť rúško nie je normálne, vyzýva Kotleba (VIDEO)
Slovensko sa dostalo z najhoršieho, vláda uvoľňuje opatrenia. Namiesto respirátorov už môžeme nosiť rúška, vonku dokonca na mnohých miestach ani to. Mariána Kotlebu však nahnevalo, keď videl, ako idú deti do školy s rúškami na... Čítať ďalej
15 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


Líder strany ĽSNS pripomenul, že v minulých rokoch boli na tomto úseku rieky vykonané protipovodňové práce priamo v koryte v celkovej hodnote cca osem miliónov eur. Uskutočnenie protipovodňových opatrení trvalo niekoľko rokov.

Odvtedy však podľa Kotlebu neustále dochádza k tvoreniu skládok tuhého dopadu a tento odpad bol stiahnutý povodňovou vlnou priamo do mesta Zvolen počas záplavy, ktorá zasiahla aj obec Rudno.
Podávajú trestné oznámenie

„Ak súčasná vláda ochranu život prostredia myslí vážne, tak sa musí týkať aj takýchto oblastí, kde k poškodzovaniu životného prostredia dochádza činnosťou osadníkov,“ povedal Kotleba. „Preto sme v tejto veci podali kvalifikované trestné oznámenie na Krajskú prokuratúru v Banskej Bystrici. Pretože v súvislosti s touto činnosťou osadníkov dochádza k naplneniu skutkových podstát viacerých trestných činov v oblasti životného prostredia,“ vysvetlil svoj postoj líder ĽSNS.

Kotleba na záver dodal, že je veľmi zvedavý, či orgány činné v trestnom konaní začnú konať aj v prípade, keď „znečisťovatelia sú príslušníci našej nedotknuteľnej menšiny“.

Prieskum: Voľby by vyhral Pellegriniho Hlas, PS aj Uhríkova Republika v parlamente, Kotleba mimo
Parlamentné voľby by vyhral Pellegriniho Hlas s 19,7 percentami. Druhé miesto by obsadila SaS s 15,3 a tretie OĽANO s 11,8 percentami. Prekvapivých 9,3 percenta by získalo PS a rovných 9 percent Smer. Do parlamentu by sa ešte dostali Za ľudí... Čítať ďalej
19 | 05 | 2021 | René Skalný