Kollár pod tlakom Smeru zvolal schôdzu NR SR k pochybnému stretnutiu politikov v centrále SIS
25 | 05 | 2021 I Aneta Leitmanová
Predseda parlamentu Boris Kollár pod tlakom Smeru zvolal schôdzu NR SR k pochybnému stretnutiu politikov v centrále SIS. Opozičná strana má totiž podozrenie, že témou rokovania bolo ovplyvňovanie orgánov činných v trestnom konaní.

Mimoriadna schôdza NR SR sa uskutoční v stredu 26. mája, informuje TASR.

Jediným bodom programu má byť "návrh skupiny poslancov NR SR na prijatie uznesenia NR SR k vážnym podozreniam z politického ovplyvňovania a manipulácie postupu orgánov činných v trestnom konaní".

Čaputová, Kollár ani Heger zjavne nehovorili o stretnutí v SIS pravdu! Vyplýva to z analýzy Igora Cibulu
Ani jeden z ústavných činiteľov, ktorí sa zúčastnili 17. mája tajného stretnutia v SIS, nehovoril pravdu, píše vo svojom statuse na sociálnej sieti Telegram Igor Cibula. Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič


Schôdzu inicioval opozičný Smer. Chce, aby na nej premiér Eduard Heger vysvetlil stretnutie predstaviteľov štátu v SIS. Hovorí o rozklade právneho a demokratického štátu i o ovplyvňovaní vyšetrovania viacerých káuz. Smer namieta, že na stretnutí sa mali politickí predstavitelia rozprávať o živých prípadoch.

Na vysvetlenie stretnutia premiéra vyzýva aj mimoparlamentná strana Hlas-SD. Jej nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho apelovali na koalíciu, aby schôdzu umožnila.

Na stretnutí na pôde SIS v pondelok 17. mája sa malo zúčastniť približne desať ľudí vrátane najvyšších ústavných činiteľov. Témou malo byť podozrenie, že vyšetrovanie niektorých veľkých korupčných káuz môže byť zmanipulované. Médiá informovali, že v tejto súvislosti sa mal spomínať aj prípad exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského obvineného z dvoch skutkov korupcie. Na prepustení Pčolinského z väzby majú eminentný záujem predseda parlamentu Kollár a minister práce Milan Krajniak.

Predseda Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti SIS Marián Saloň (Smer) zároveň zvolal mimoriadne zasadnutie výboru na stredu (26. 5.) ráno.

Absolútny škandál: Šéf SIS Aláč zasahuje do trestného konania. Asistovalo mu pri tom celé vedenie štátu
20 | 05 | 2021 | Aneta Leitmanová