Judita Laššáková: Spoločnosť je rozdelená. Diktujú nám idioti, presvedčení o nadradenosti a neomylnosti
25 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová


"Akoby zvolením získali schopnosti, ktoré dovtedy nemali a teraz nám môžu diktovať. Diktovať nám svoj svetonázor. A hlavne to, ako my máme žiť. Chyba v ich myslení sa udiala už dávno. Príčin je niekoľko. Výsledok jeden. Diktát idiotov, ktorí sú presvedčení o svojej nadradenosti a neomylnosti." Citát Judita Laššáková

Judita Laššáková sa na sociálnej sieti rozpísala. V emotívnom statuse v štýle čo na srdci, to na jazyku nechala odkaz, za ktorý si vyslúžila mnoho oceňujúcich komentárov.
Snažia sa nám nahovoriť, že musíme. Politici si mýlia svoje postavenie

"Vďaka situácii okolo ošiaľu vyvolaného covidom sa nám politické špičky snažia nahovoriť, že musíme. Musíme sa prispôsobiť novej dobe. Musíme byť očkovaní. Zodpovední. Skrátka, my musíme niečo urobiť.

Politici si pomýlili svoje postavenie. V mnohom sme im k tomu dopomohli my. Pozeráme sa na nich a vnímame ich, akoby boli niečo viac. Sú pre nás ako božstvo. Ikony, ktoré musíme zbožšťovať. Akoby to, že sú zvolení do určitej funkcie, im dalo punc výnimočnosti. Zabúdame, že sú rovnako ľuďmi ako my. So všetkým, čo k tomu ´byť človekom´ patrí," napísala na sociálnej sieti Facebook.

Skúste si dovoliť povedať to, čo Biden. Náš mainstream vás upáli zaživa. Biden však môže
Demokratický prezident Joe Biden sa posťažoval na nedostatočné zastúpenie žien v americkej pobrežnej stráži. Pomohol si pri tom vyjadrením, ktoré sa veľmi podobá na slová čínskeho komunistického diktátora. Za posledný rok to spravil už aspoň... Čítať ďalej
25 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

Nadľudí z nich urobila propaganda

"Desaťročia propagandy z niektorých urobili doslova nadľudí. Zabúdajú na to, že oni sa majú starať o naše záujmy. Pripravovať tie najlepšie možné podmienky pre náš život. V ich malom mentálnom svete sa udiali zaujímavé procesy. Presvedčili sami seba, že sú múdri. A vzdelaní. A oni najlepšie vedia, čo je pre nás dobré," píše ďalej.
Neschopnosť zastierajú vykrikovaním

Kritici podľa Judity Laššákovej prirovnávajú minulý rok sformovaný režim Igorom Matovičom k fašizmu. Jeho prívržencov to zaráža. Nekritických fanúšikov poburuje. Niektorí z nich si navigovanie štátu týmto smerom nevšímajú. Buď pre to, lebo to nevidia, nechcú vidieť. Alebo si to prípadne nechcú pripustiť. Jedinci, ktorí sa do čela štátu dostali vďaka politickej nekultúre. Tá bola podľa nej  nastavená aj Igorom Matovičom. A odmietajú to vidieť. Kognitívna disonancia je podľa nej iba jednou stranou mince ich slepoty. Druhou je ich neschopnosť. Tú zastierajú vykrikovaním príťažlivých, ale plytkých fráz.

USA sú ohrozené! Biden nie je psychicky v poriadku! Vyzývajú americkí generáli vo výslužbe
Podľa generálov nemožno brať Bidenov duševný a fyzický stav na ľahkú váhu. Navyše spochybňujú i právoplatnosť jeho zvolenia do úradu. Uviedol Tsargrad.tv. Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič

Vytratil sa dialóg. Každý má svoju pravdu

"Spoločnosť sa rozdelila. Pretože každý je presvedčený, že iba jeho názor je jediný správny. Z našej spoločnosti sa vytratil nielen dialóg. Vytratila sa tolerancia. Tolerancia k iným názorom. Vybudovali sme si presvedčenie, že každý musí náš postoj nielen zdieľať. Musí sa mu aj prispôsobiť a žiť podľa neho. Z ľudí sa stávajú majitelia pravdy. Naše presvedčenie nás doslova zotročuje. Nie sme ochotní myslieť. Navyše svoje často iracionálne presvedčenie presadzujeme bez štipky tolerancie k iným," píše svoje pocity Judita Laššáková.
Očkovacie preukazy a Dávidova hviezda



Poukazuje aj na Covid pass. "Jedným z úkazov, ktorý sa črtá v blízkej budúcnosti, je takzvaný covid-pas. Z dielne Európskej únie. Vraj zelený. Pri rozhovore s docentom Drgoncom sme zažili povestný aha-efekt. Covid-pas vydávaný EÚ bude musieť byť nový. Samostatný pre očkovanie na ochorenie covid. Dôvod? Očkovanie proti covidu zapísané do medzinárodného očkovacieho preukazu z dielne WHO by bolo jednoduchšie prirovnať k Dávidovej hviezde. Tou označovali Židov pred a počas druhej svetovej vojny. Lebo medzinárodný očkovací preukaz je žltý."


USA sú ohrozené! Biden nie je psychicky v poriadku! Vyzývajú americkí generáli vo výslužbe
Podľa generálov nemožno brať Bidenov duševný a fyzický stav na ľahkú váhu. Navyše spochybňujú i právoplatnosť jeho zvolenia do úradu. Uviedol Tsargrad.tv. Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič




Paralela je očividná


"Môže byť úsilie niektorých vedené najlepšími úmyslami," vysvetľuje Laššáková.  "Ale paralela medzi očkovacími preukazmi a Dávidovou hviezdou je očividná. A nespochybniteľná. Tí, čo sa podieľali na perzekúcii Židov v Nemecku a v okupovanej Európe si tiež mysleli, že pomáhajú očistiť národ(y) od parazitov.



Ak bude mať covid-pas vydávaný Európskou úniou zelenú farbu, tak táto paralela stráca opodstatnenie. Nestráca! O farbu totiž nejde."



Symbol rozdelenia spoločnosti


Podľa Laššákovej sa myslenie a zmýšľanie scvrkáva na nejaký symbol. Je jedno akej farby bude. Či zelený, alebo žltý. Bude symbolom rozdelenia spoločnosti. Na dobrých a na zlých. Posudzovať sa bude výhradne podľa toho, o čom sme presvedčení. Bez ohľadu na fakty a zdravý rozum. Vládcom sa stane presvedčenie, nie realita.



Rozdelia spoločnosť a vyvolajú novú vlnu opovrhovania


"Spoločnosť bude rozdelená. Vyvolá to novú vlnu opovrhovania. Chyba nebude iba na strane politikov. Ale aj strane ľudí. Všetkých. Poukazuje na to, že ak sa nespamätáme, veľmi rýchlo, budeme čeliť nevraživosti. A ešte hlbšej nenávisti, akú zažívame dnes," píše Laššáková. Vyzýva k tolerancii k iným názorom. A poukazuje na to, že tá nespočíva v presviedčaní o svojej pravde, ale v umení používať mladšiu časť mozgu. Nie amigdalu v ktorej sa skrýva iba hnev a strach.


Odkaz pre „zodpovedných“, ktorí sa dajú očkovať: Zabudli ste na rešpekt k inému názoru
Na internete sa objavila zaujímavá úvaha anonyma. Tí, čo sa chcú očkovať, sa prezentujú ako zodpovední. Podľa autora úplne zabudli na rešpekt k inému názoru. „Zabudli ste na elementárnu slušnosť, na právo na súkromie, na ľudskú integritu, na... Čítať ďalej
25 | 05 | 2021 | Petra Demková