Kovařík poveril riadením NAKA Evu Kurrayovú
24 | 05 | 2021 I Anetla Leitmanová
Prezident Policajného zboru Peter Kovařík poveril riadením NAKA Evu Kurrayovú. Funkciu bude zastávať do ukončenia riadneho výberového konania. TASR o tom informoval policajný hovorca Michal Slivka.

"Bez zaváhania som poveril riadením NAKA práve Evu Kurrayovú, pretože chce posúvať veci dopredu, je zapálená pre prácu a verím, že svojim čestným a spravodlivým postojom vnesie do NAKA pokojnú atmosféru,“ vyhlásil policajný prezident. Očakáva, že nová šéfka bude pokračovať v napredovaní NAKA.

Kovařík uviedol, že Kurrayovú prvýkrát stretol v roku 2008 v Europole počas konferencie o boji proti daňovým podvodom. "Vnímam ju ako odborníčku so skúsenosťami s vyšetrovaním, ale aj riadiacimi predpokladmi," zhodnotil. Aktuálne Kurrayová pôsobí vo funkcii vedúcej oddelenia vyšetrovania Odboru stred NAKA.

Kurrayová pôsobí v Policajnom zbore od roku 1999. V roku 2008 bola vyšetrovateľkou na Úrade boja proti organizovanej kriminalite, neskôr na Úrade boja proti korupcii a na NAKA stred od jej vzniku v roku 2012. Špecializuje sa najmä na vyšetrovanie ekonomickej trestnej činnosti.

Miesto riaditeľa NAKA sa uvoľnilo po rezignácii Branislava Zuriana, ktorý odišiel na vlastnú žiadosť v polovici mája. Koncom mája končí aj zástupca riaditeľa NAKA Patrik Jurík.

Zurianovi ide o život a azyl je jeho jediná šanca, ako prežiť, tvrdí konšpiračne Blaha
Situácia na Slovensku je podľa predstaviteľov Smeru-SDS viac ako zložitá. Udavači tu udávajú smer koho má NAKA zadržať, a tak si nie je nikto svojím osudom vopred istý. Ľuboš Blaha upozorňuje na to, že po návrate na rodnú zem čakajú krušné chvíle... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik