Gabriela Kajtárová z Markízy: Nedáš sa očkovať? Si vrchol sprostoty!
24 | 05 | 2021 I Petra Demková

„Mať možnosť očkovať sa a nejsť je pre mňa korunou slobody. A ľudskej sprostoty zároveň. Áno, je to každého slobodné rozhodnutie. Rozhodnutie byť v tejto spoločnosti čiernym pasažierom. Nastúpiť na vlak, ktorý platíme my ostatní kolektívnou imunitou, ktorú kvôli týmto ľuďom možno ani nedosiahneme,“ mudruje Kajtárová.



Je to slobodné rozhodnutie, ale...

„Lezú vám už očkovacie fotky na nervy? Aj motivačné texty? Tento bude iný. Bude zlostný,“ oznamuje hneď na úvod instagramového príspevku moderátorka Markízy. „Nie som moc empatický človek. Viem mat súcit, mám zmysel pre spravodlivosť, ale do niektorých ľudských koží sa fakt nedokážem vcítiť. Mám problém kadečo tolerovať - napríklad sebectvo,“ pokračuje.

Jasmina Alagič žije luxusným životným štýlom. Prečo potom dlhuje štátu peniaze?
14 | 05 | 2021 | Timotej Dudka


„Mať možnosť očkovať sa a nejsť je pre mňa korunou slobody. A ľudskej sprostoty zároveň. Sorry za výraz. Áno, je to každého slobodné rozhodnutie. Je to rozhodnutie byť v tejto spoločnosti čiernym pasažierom. Nastúpiť na vlak, ktorý platíme my ostatní kolektívnou imunitou, ktorú kvôli týmto ľuďom možno ani nedosiahneme,“ rozhovorila sa Gabriela Kajtárová o „zodpovednosti“.
My ostatní platíme za vás, čiernych pasažierov

„My ostatní platíme rizikom nákazy - ak nám vakcína náhodou nezaberie alebo nemôžeme byť očkovaní. Platíme za liečbu tých, ktorí bez nej ochorejú. Platíme sprísnenými opatreniami aj možnými mutáciami. Kvôli odmietačom možno toto absolvujeme každý rok,“ zahrala sa na epidemiológa Kajtárová.

Kajtárová nemá pochopenie pre tých, ktorí sa odmietajú očkovať. „Nie, nemám pochopenie. Nerozumiem tomu,“ dodáva rezolútne. „Na stole je výdobytok najmodernejšej vedy, je pre všetkých. Lenže hohohooo, niektorí povedia nie. Veď čo ak umrú na zrazeninu (1 : 1 000 000), čo ak budú mať vedľajšie účinky, veď svokrov sused odvtedy stále cíti únavu. Navyše je to biznis farmafiriem - a oni predsa nie sú ovce. Ovce sú, len čierne,“ ukazuje prstom Kajtárová.

„S týmito ľuďmi nedokážem diskutovať. Sú pre mňa obyčajnými sebcami a vypočítavcami. Nie je im trápne?“ pýta sa. „Nehovorím o tých, ktorí majú logisticky problém alebo zdravotné riziko. Hovorím o čiernych pasažieroch,“ dodáva.

V posteli s 19-ročnou: Deáka z Oteckov označujú za "úchyla" (FOTO)
14 | 05 | 2021 | Tibor Sipos

Ja sa obetujem, lebo som lepšia ako vy

„Dnes ma očkovali. Cítim obrovskú vďačnosť. Na rameno som si dala mrazený hrášok, objednala Tom Yum, mrvím sa v deke. Možno ma bude bolieť hlava alebo mi bude iná banalita. Možno ja budem ten zlomok zlomku, ktorému sa stane niečo horšie. Aspoň sa neveziem na úkor ostatných,“ robí zo seba „krásneho človeka“ moderátorka.

„Nepoznám nikoho, kto by zomrel alebo vážne ochorel po vakcíne, no poznám veľa ľudí (aj mladých), ktorí skončili v nemocnici s covidom. Je tu vôbec niekto, komu nezomrel blízky?“ citovo vydiera Kajtárová.
Nezabudnite robiť reklamu

„Všetci ktorí máte lepku na ruke ako ja, prosím dajte to verejne von. Poďakujte zdravotníkom, pochváľte organizáciu. Na mnohých nerozhodnutých to funguje, aj keď to nepriznajú. My všetci sme totiž tak trochu ovce. Chceme niekam patriť a cítiť sa tam v bezpečí,“ vysvetlila moderátorka na záver.

Puškárova sa neudržala a pustila slzy pred kamerami: Čo sa stalo?
14 | 05 | 2021 | Tibor Sipos