Za ľudí bez ľudí? Unikol Remišovej list spolustraníkom!
23 | 05 | 2021 I René Skalný

V parlamentných kuloároch sa už dlhšie hovorí o potrebe výmene predsedníčky Za ľudí - Veroniky Remišovej. Viacerí z jej straníckych kolegov otvorene hovoria o tom, že kvôli Remišovej neschopnosti môžu skončiť mimo parlamentu. Remišová vidí najväčšiu hrozbu v Kolíkovej a očividne sa nechystá odísť bez boja; Jej list spolustraníkom Vám prinášame v plnom znení:


Obsah listu zverejnil na sociálnej sieti Blog investigatívnej žurnalistiky, s odvolaním sa na web Mimoriadne správy.

"Vážení členovia strany Za ľudí, milí priatelia,

prihováram sa Vám týmto spôsobom, hoci najradšej by som sa hneď osobne stretla s každým jedným z vás. V utorok zasadlo predsedníctvo strany, na ktorom som si od niektorých členov vedenia vypočula množstvo útokov a výčitiek.

Kolegovia zároveň žiadali urýchlené zvolanie mimoriadneho snemu. Predsedníctvo strany sa však dohodlo, že diskusie budú pokračovať budúci týždeň.

Pokladám preto za neprípustné a nekorektné, keď niektorí kolegovia namiesto riešenia situácia na predsedníctve strany, čo je podľa stanov jediná rozumná možnosť, prenášajú konflikt do médií a strane tým veľmi škodia." Začína na úvod Remišová.

Dag Daniš v analýze strany Za ľudí: "Kiskova strana sa ukázala ako podvod"
Komentátor konzervatívneho denníka Postoj ponúka zaujímavú diagnózu strany Za ľudí. Podľa Daniša príbeh strany sa skončil po odchode Kisku. A všetko ostatné sú vraj len dozvuky. "Žaluďom" tiež vyčíta neschopnú Remišovú na pozícii lídra, ako aj... Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | René Skalný


Výpad proti Kolíkovej

"Osobné ambície Márie Kolíkovej na funkciu predsedníčky strany sa nemôžu riešiť za cenu likvidácie obrazu strany Za ľudí v médiách. Máloktorý volič má záujem voliť stranu, ktorej predstavitelia prenášajú vnútrostranícke konflikty do médií." Pokračuje hneď zostra predsedníčka.

"Občania sú už veľmi znechutení neustálymi konfliktami vo vládnej koalícii. Strana Za ľudí však týmito vystúpeniami, namiesto budovania alternatívy k ostatným stranám koalície, ukazuje nezáujem o spravovanie krajiny a zameriava sa na vnútorné konflikty, čo je veľká škoda."

Veľký prehľad (ne)spravodlivosti v ére Kolíkovej aj kovidovej
Ľuďom blízkym odvolávanej ministerke Kolíkovej sa v biznise so štátom až podozrivo darí. Jej brat Michal vraj zarobil na predražených dodávkach techniky takmer 1,5 milióna eur, pričom v rovnakej firme je údajne spoločníčkou Kolíkovej nevlastná... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | René Skalný


"Já, já, já - jenom já" 

"Snahy o moje odvolanie z postu predsedníčky strany vnímam dlhšie, na sile však nabrali v priebehu vládnej krízy. Vytvorila sa skupinka, pre ktorú bol prijateľným rizikom pád vlády a následne predčasné voľby.

Ja aj s ďalšími kolegami sme mali opačný názor, s ktorým sa stotožnila aj väčšina našej členskej základne, a síce, že návrat Roberta Fica a Petra Pellegriniho by bol pre Slovensko katastrofou a zradou voličov, ktorí nám dali dôveru.

Vďaka intenzívnym rokovaniam sa podarilo vládnu koalíciu udržať a naplniť všetky požiadavky predsedníctva strany Za ľudí – výmena premiéra a ministra zdravotníctva, udržanie štvorkoalície a pokračovanie Márie Kolíkovej a Juraja Šeligu na pozícii ministerky a podpredsedu parlamentu." Obhajuje sa v liste Remišová.

Šeliga, Žitňanská, Droba v noci v klube aj napriek zákazu vychádzania. Navyše v podniku konšpirátora Hríba
Za ľudí si zjavne pomýlilo názov. Čo tak Nad ľudí? Sedieť v čase zákazu vychádzania v bare, ktorý mal byť zavretý. To si môžu dovoliť naozaj iba nadľudia. Čítať ďalej
05 | 05 | 2021 | Ivan Brožík


Strašenie návratom mafie

"Nestotožňujem sa s postojmi, ktoré môžu viesť k pádu vlády a predčasným voľbám. Celú svoju politickú kariéru som postavila na zásade dôrazného protikorupčného boja a tvrdej práce pre ľudí.

V tomto duchu sa usilujem viesť aj našu stranu. Nemyslím si, že výsledky v prospech našej krajiny sa dosahujú nátlakom, ale konštruktívnym dialógom a poctivou prácou.

To potvrdzujú aj preferencie strany, ktoré stúpali vtedy, keď sme mali priestor na poctivú prácu (od môjho zvolenia za predsedníčku po vypuknutie vládnej krízy 3,6 % –> 5,2 %, referenčná agentúra Focus). Keď sa teraz riešia funkcie a ambície, preferencie klesajú." Dodáva.

Politológ Ruman: "Šeliga obetoval iba symbolickú funkciu. Tá, ktorá mu zarába, mu ostala"
Juraj Šeliga so straníckou kolegyňou Janou Žitňanskou a bratislavským županom Jurajom Drobom minulý týždeň porušili zákaz vychádzania. Prvý dvaja sa následne vzdali svojich funkcií a ospravedlnili sa. No politológ pre Parlamentné listy tvrdí, že to... Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Kiskova "dedička"

"Mimoriadne si vážim vašu dôveru, vďaka ktorej som bola zvolená za predsedníčku strany na sneme pred deviatimi mesiacmi. Som presvedčená, že napriek veľmi komplikovanej situácii, sa nám za tú dobu podarilo urobiť v náročných podmienkach veľa dobrej práce." Píše Remišová.

"Zároveň som presvedčená, že strana Za ľudí nie je stranou úzkeho elitného krúžku. Máme takmer 700 členov a ja si veľmi vážim názor každého jedného z vás. O to viac, ak sa v tejto situácii nehrá len o súdržnosť našej strany, ale o stabilitu a pokračovanie celej vládnej koalície."

Kiska stíhaný za daňové podvody tvrdí, že ho prenasleduje aj vláda, v ktorej je jeho strana
20 | 03 | 2021 | Ivan Čeredejev


Sľuby a presviedčanie

"Preto chcem v najbližších dňoch a týždňoch prísť medzi vás a vypočuť si vaše názory, návrhy a postrehy. Následne s kolegami v predsedníctve, pri plnom rešpekte vašich názorov urobíme všetko, aby strana Za ľudí pokračovala ako jednotná a moderná strana, otvorená pre liberálnejšie aj konzervatívnejšie založených ľudí, a aby sa nám do volieb podarilo presadiť čo najviac z nášho volebného programu.

Teším sa na stretnutie s vami a prajem vám príjemný deň.

Vaša Veronika Remišová" Uzatvára svoj list - stále ešte - predsedníčka strany.