Varovanie ministerstva zdravotníctva: Tieto aktivity môžu spôsobiť nežiadúce účinky vakcíny!
23 | 05 | 2021 I Tibor Sipos

V posledných dňoch sa o nežiadúcich vedľajších účinkoch vakcinácie hovorí pomerne často. Ministerstvo zdravotníctva preto na sociálnej sieti Facebook zhrnulo rady, podľa ktorých by sa riziko vedľajších účinkov malo zminimalizovať a naopak účinky vakcíny maximalizovať.


 

„Do určitej miery však môžete sami prispieť k tomu, aby očkovanie bolo čo najúčinnejšie. A naopak, môžete prispieť k tomu, aby ste riziko vyplývajúce z veľmi zriedkavých vážnejších vedľajších účinkov stlačili takmer na nulu,“ píše v príspevku rezort zdravotníctva.

 Vyhnite sa náročným fyzickým aktivitám

Podľa ministerstva by ste nemali vykonáva náročné aktivity 2-3 po očkovaní. Rezort zároveň zdôrazňuje, že týmto aktivitám by ste sa mali vyhnúť aj v prípade, že sa cítite dobre.

Absencia alkoholu

 Konzumácia alkoholu môže mať negatívny dopad na účinky vakcíny. Mali by ste sa mu teda vyhnúť, a to taktiež 2-3 dni po aplikovaní vakcíny.

Spánok a strava

 Dostatočný spánok a kvalita stravy s množstvom probiotík môže taktiež výrazne ovplyvniť účinky vakcíny. Ministerstvo preto zdôrazňuje ich dôležitosť.

Nežiadúce účinky vakcíny: Bolesť hlavy, poruchy zraku, tŕpnutie končatín, neurologické deficity, bolesť brucha a hrudníku, pretrvávajúci kašeľ a sťažené dýchanie

 

Mesík varuje: Masová vakcinácia uprostred pandémie predstavuje mohutný urýchľovač nových mutantov koronavírusu
Očkovanie proti COVID-19 sa považuje za hlavnú zbraň proti tejto zákernej a smrteľnej chorobe. Jednotlivé krajiny už otvorene hovoria o Covid pasoch, ktoré by mali zabezpečiť voľnejší pohyb ľudí medzi nimi. Veľa je ale takých, ktorí vakcináciu... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik