Sulík: O tajnej schôdzke som vedel, no nebol som pozvaný
23 | 05 | 2021 I Diana Zaťková


Podľa vicepremiéra Richarda Sulíka bolo tajné stretnutie desiatich najvyššie postavených osôb v štáte na pôde Slovenskej informačnej služby (SIS) neštandardné. Nie však nelegálne, alebo nemorálne. Uviedol to v diskusnej relácii TA3 V politike.


Sulík dokonca priznal, že o stretnutí vedel, pozvaný však nebol. „Nevidím v tom však žiadny problém, stretnutie zvolal premiér a je to v jeho kompetencii,“ poukázal Sulík. Podľa neho si chcel premiér Eduard Heger len vymeniť informácie s ľuďmi, ktorí majú v krajine na starosti bezpečnosť.
Opozícia by mala dostať odpovede

„Stretnutie nebolo isto zvolané z roztopaše premiéra, opozícia sa však môže pýtať a má aj dostať odpovede,“ dodal Sulík.

Uznal však, že stretnutie by vyvolalo menej otázok a pochybností, ak by sa uskutočnilo vo forme rozšírenenej Bezpečnostnej rady SR, kde by bola prizvaná prezidentka a ďalší účastníci. Tieň na stretnutie podľa Sulíka vrhá aj to, že sa uskutočnilo v čase, keď Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala svojho bývalého šéfa, píše portál Aktuality.sk.

Prieskum: OĽaNO sa do budúcej vlády už zrejme nedostane
Mnohí ľudia sledujú dianie na našej politickej scéne aj z hľadiska preferencií jednotlivých strán dostať sa do parlamentu. Ten najnovší, ktorí spravila agentúra Focus ukazuje ďalšiu zaujímavú skutočnosť. Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Takéto tajnostkárstvo je neakceptovateľné!

Úplne iný názor na stretnutie v SIS má nezaradený poslanec a člen mimoparlamentnej strany Hlas-SD Richard Raši. Podľa neho je takéto stretnutie neakceptovateľné. „Takéto tajnostkárstvo prispieva len k nedôvere verejnosti voči vláde a justícii,“ zdôraznil Raši.

Opozícia preto napríklad iniciovala stretnutie parlamentného osobitného kontrolného výboru na kontrolu činnosti SIS. „Objavujú sa tu rôzne teórie, z ktorých každá môže byť pravdivá, malo by sa to vysvetliť a nebrať to na ľahkú váhu, lebo to aj tak vyjde najavo a môžeme prísť na to, že sa v krajine tlačí pri výpovediach na kajúcnikov,“ uzavrel Raši.

Ak Za ľudí odíde z koalície, SaS ju bude nasledovať, uviedol Sulík v priamom prenose
Minister hospodárstva Richard Sulík v dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike jasne povedal, že ak strana Za ľudí odíde z koalície pre novelu trestného poriadku upravujúcu podmienky kolúznej väzby, strana Sloboda a Solidarita ju bude... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Diana Zaťková