„Stav strachu.“ Nová kniha odhaľuje ako tím psychokratov stupňuje strach z Covidu, aby mal kontrolu nad verejnosťou
23 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Názor Damiana Wilsona (Russia Today)




Dystopickí „nevolení psychokrati“ cynicky manipulovali s Britmi tým, že stupňovali strach, aby zabezpečili dodržiavanie lockdownov. Podľa osobitného poradcu pre politickú komunikáciu vo Veľkej Británii a EÚ Damiana Wilsona to tvrdí nová kniha, ktorá mnohých prinúti prehodnotiť, ako sa s vírusom zaobchádza. 




Podľa všetkého by situácia s koronavírusom v Británii už mala vyzerať pekne ružovo, pretože prípady Covid-19 klesajú, hospitalizácie klesajú, počet úmrtí je nižší a počet očkovaní je vyšší. Krčmy sú otvorené a deti môžu objať svoju babku. Prečo teda pochmúrne tváre?

Televízne správy premietajú obrázky Britov hladných po dovolenke, ktorí pricestovali do Portugalska, tínedžera, ktorý prežil rakovinu a po roku núteného odlúčenia objal svoju babku a partiu chlapcov v krčme v Barnsley popíjúcu pivo a sledujúcu futbal.
Hrozby sa stupňujú

Tieto scény veselia boli zmiernené správami z Indie o novom variante, ktorý dorazil do Spojeného kráľovstva a ukázal sa ako vysoko virulentný, čo možno znovu bude ohrozovať slobody, po ktorých sme túžili.

Putin: Rusko vyrazí zuby všetkým, ktorí budú chcieť z neho odhryznúť
Ruský prezident Vladimir Putin počas stretnutia s vládnymi úradníkmi vyhlásil, že mnohí sa chcú Ruska zmocniť. Nepriatelia Ruska podľa neho snívajú o častiach rozsiahleho územia. Také snahy západu zažíva Rusko podľa šéfa Kremľu, už stáročia. Putin... Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová


Správa bola jasná: obmedzenia našej slobody sa síce od pondelka zmiernili, ale rýchlo sa môžeme ocitnúť späť v uzamknutí, pokiaľ nezvládneme tohto najnovšieho „strašiaka“ zo subkontinentu. Zostaňte v strehu. Zľaknite sa.
Taktika strachu

Prepáčte, ale tentokrát už to jednoducho nekúpim. Dosť bolo taktiky strachu, palubnej dosky smrti a prorokov skazy. Je úplne zrejmé, že vakcína funguje. Obe dávky som dostal za veľmi jasného pochopenia toho, že to funguje, a neočakávam, že budem hospitalizovaný alebo zomriem, aj keď ma niekedy vírus nakazí.

Avšak premiér Boris Johnson a jeho vláda sú závislí od strachu a kontroly nad verejnosťou, ktorá im vyhovuje. Ako uvádza novinárka Laura Dodsworthová vo svojej novej knihe „State of Fear: How the UK Government Weaponised Fear during the Covid-19 Pandemic“ (Stav strachu: Ako UK vláda stupňovala strach počas pandémie, pozn.red.), britská vláda nás všetkých držalí vo večnom stave úzkosti.

Vakcína Pfizer by mala byť účinná proti indickému variantu
Vakcína od konzorcia Pfizer/BioNTech by mala byť účinná aj proti indickému variantu koronavírusu, oznámil šéf BioNTechu Ugur Sahin. Informovala o tom v piatok stanica Sky News. Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | tasr

Pripomína to týranie vo vzťahu

Len čo si myslíme, že jeden scenár súdneho dňa bol prekonaný, na jeho mieste sa objaví ďalší. Psychologička Dr. Harrie Bunker-Smithová hovorí, že vládna taktika odráža situácie, ktoré sa zistili v násilnom vzťahu.

„Zneužívatelia povedia, že už niečo neurobia, ale potom to robia ďalej,“ hovorí Bunker-Smithová. "Zneužívanie nie je neustále, nie je to stále zlé. Máte obdobia extrémneho týrania, po ktorých nasleduje obdobie medových týždňov, kedy dostanete kvety a ospravedlnenie a sľuby, a potom sa veci opäť zhoršia.“

Tu je ukážka toho, čo sa odohralo za posledných 24 hodín. Po mesiacoch únavného uzamknutia (extrémneho zneužívania) bola radosť včera očividná na tvárach všetkých, keď sa uzamknutie zmiernilo. Cudzí človek sa na mňa usmial a spýtal sa, či ma už niekto objal (obdobie medových týždňov).

Jednotný Covid pas. Ďalších 100 miliónov na testy. Komisia EÚ sa dohodla
Z dohody, ktorá vzišla v rámci komisie mala radosť predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Komisia sa dohodla na jednotnom Covid pase. Zároveň zmobilizovala 100 miliónov eur na zakúpenie testov na zistenie koronavírusu. V prípade... Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová

Po cukríku príde trest

Ale veci sa rýchlo zhoršili. Hneď ako sa tisíce nalodili na svoje lety za slnkom, BoJo oznámil, že je nevhodné cestovať do krajín na zozname jantárových farieb Veľkej Británie, že indický variant predstavuje veľkú hrozbu pre tých, ktorí odmietli očkovanie, že sa pripravujú plány na návrat k odporným miestnym výlukám. Zneužívanie pokračovuje.

Vláda podporovaná tým, čo autorka nazýva tím „nevolených psychokratov“ - expertov na nahliadanie do správania, ktorí radia Vedeckej poradnej skupine pre mimoriadne situácie (SAGE), podporila používanie strachu na kontrolu správania ľudí počas pandémie.
Ohromení účinnosťou zbraní psychológie správania

Jeden nemenovaný člen tohto tímu, Vedeckej skupiny pre vplyv pandémie na správanie (SPI-B), uviedol, že boli boli „ohromení účinnosťou zbraní psychológie správania“ na britskú verejnosť.

Nový prieskum EÚ: Hrozí spustenie politickej nespokojnosti, dôvera vo vlády klesá
21 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Ďalší anonymný člen povedal Dodsworthovej: „V marci 2020 sa vláda veľmi obávala dodržiavania predpisov a mysleli si, že ľudia by nechceli byť uväznení. Diskutovalo sa o nevyhnutnosti strachu, ktorý by podporil dodržiavanie predpisov, a rozhodovalo sa o tom, ako strach zosilniť.“

Gavin Morgan, jeden psychológ SPI-B, ktorý bol pripravený byť menovaný, pripustil: „Je zrejmé, že použitie strachu ako prostriedku kontroly nie je etické. Používanie strachu zaváňa totalitou. Nie je to etický postoj pre žiadnu modernú vládu.“
Nadviazanie kontroly

Nadviazanie kontroly bolo pomerne ľahké. Priamym úsilím bol výber údajov a grafov, ktoré boli zdieľané s verejnosťou na pravidelných tlačových brífingoch od hlavného vedeckého poradcu Sira Patricka Vallance a hlavného lekára v Anglicku profesora Chrisa Whittyho.

Francúzi sú už unavení z lockdownu, no polícia má príkaz tvrdo zasiahnuť
21 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Zdá sa, že od januára minulého roku dvojica a ich kolegovia hovorili len o počte prípadov Covid-19, hospitalizácií a úmrtí vo Veľkej Británii. Očividne niečo chýbalo v ich pochmúrnych prezentáciách. A čo počet ľudí, ktorí sa zotavili z koronavírusu?

Keď sa v Taliansku telá hromadili, aby ich odviezli vojenské nákladné vozidlá alebo ukazovali telá na brehu indickej Gangy, nikto sa neobťažoval hovoriť o tých miliónoch a miliónoch ľudí, ktorí Covid porazili.

Po prvé, táto vec nie je rozsudkom smrti pre všetkých; po druhé, pre mnohých to nie je ani návšteva nemocnice; a po tretie, je to vírus, pri ktorom musíte byť opatrní, a nie sa báť.

Na rakúskej klinike amputovali nesprávnu nohu. Muž tak teraz príde o obidve
Rakúska nemocnica v meste Freistadt neďaleko českých hraníc amputovala pacientovi nesprávnu nohu. Túto tragickú chybu označila za ľudské zlyhanie, informuje Guardian. Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Rovnako ako mnoho z jej mediálnych komplicov pri zvyšovaní úrovne strachu, vláda si uvedomuje, že na dobrých správach nie je nič strašidelné, takže je lepšie ich nespomenúť.
Falošná ilúzia

Odborníci určili referenčný rámec pre šírenie Covid-19 a povedali nám iba to, čo nás prinútilo, aby sme sa báli. Vytvorili falošnú ilúziu, že ide o neustále sa stupňujúcu červenú čiaru, ktorá bude pokračovať smerom nahor, a nie obvyklým grafom, aký by sme očakávali.

Je to cynicky manipulatívne cvičenie, ktoré zostáva stratégiou go-to na Downing Street. Teraz sa však vďaka práci autorov, ako je Dodsworthová, mozgová hmla dvíha. Čoraz viac ľudí začína pochybovať o rozsudkoch vlády nad jej plánom z tejto krízy.

Popierači korony v Rumunsku: „Stop očkovacej genocíde!“ (Cristian Stefanescu)
Komentár Cristiana Stefanescua (Deutsche Welle) Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Je pravda, že nálada verejnosti sa zmenila. Nie som si istý, či je to zrušením zákazu dovoleniek, možnosťou dať si pintu piva v miestnom podniku alebo zavedením očkovania.

Strašidelní „psychokrati“, ktorí ťahajú za nitky, zazneli a s rastúcim povedomím o ich úlohe pri nešikovnom riadení pandémie vládou sa budú potĺkať pod nábytkom ako šváby chytené do svetla. Takže politikov nechajú úplne odhalených. A potom začne skutočná zábava.

Povinné očkovanie žiakov? Lekári varujú: „Neobetujte ľudské práva kvôli farmaceutickým experimentom!“
Komentár nmc (The Epoch Times) Čítať ďalej
19 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová