Prieskum: OĽaNO sa do budúcej vlády už zrejme nedostane
23 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Mnohí ľudia sledujú dianie na našej politickej scéne aj z hľadiska preferencií jednotlivých strán dostať sa do parlamentu. Ten najnovší, ktorí spravila agentúra Focus ukazuje ďalšiu zaujímavú skutočnosť.


Koaliční politici sú stále v pohode a v presvedčení, že nič vážne sa nedeje a u ľudí majú dôveru. Najnovší prieskum preferencií, ktoré robila agentúra Focus pre TV Markíza však naznačuje, že sú na veľkom omyle, informuje o tom portál tvnoviny.sk.
Smer-SDS sa už dostáva do tesného závesu za SaS na tretiu priečku

Ak by sa parlamentné voľby konali najbližší víkend, tak by ich opäť vyhral Hlas-SD pod vedením Petra Pellegriniho, ktorý by získal 22,4% voličských hlasov. Druhá priečka patrí s veľkým odstupom SaS, ktorú by volilo 12,3% opýtaných. Rozhodne nie nezaujímavá zmena sa udiala na 3. a 4. poradí, keď tretí je už Smer-SDS a 11,8% a štvrté OĽaNO s 8,8%, čo znamená, že sa prvýkrát prepadlo po 9% hranicu. Do parlamentu by sa ešte dostalo hnutie Sme rodina so 7,2%, mimoparlamentné Progresívne Slovensko so 6,1% a KDH s 5,7% hlasov.

Naopak, dvere do parlamentu by zostali zatvorené pre ĽSNS, ktorí získala 4,9% hlasov, maďarské zoskupenie Aliancia so 4,8% a ani hnutie Republika so 4,5% voličských hlasov. Rovnako ako OĽaNO sa prepadá stále viac aj strana Za ľudí, ktorá získala iba 3,5 %.

OĽaNO si vymyslelo prieskum, v ktorom vedie. „Prosím neblbnime!“ uzemnil svojich poslanec Stančík
Vládnuce OĽaNO sa vo volebných preferenciách prepadáva stále hlbšie a hlbšie. Zrejme aj preto si „vymyslel“ svoj prieskum, v ktorom je opäť prvé. Tento krok sa ale evidentne nepáči jeho poslancovi Andrejovi Stančíkovi. Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik