Kollár: O tajnom stretnutí v SIS môže hovoriť iba premiér, mňa by trestne stíhali
23 | 05 | 2021 I Diana Zaťková
Predseda parlamentu Boris Kollár, ktorý sa rovnako zúčastnil tajnej schôdzky politických a policajných špičiek v sídle Slovenskej informačnej služby (SIS) môže hovoriť iba premiér Eduard Heger.



Hrozba trestného stíhania

O tajne schôdzke v sídle SIS môže hovoriť iba premiér. „Na tomto sme sa dohodli. Nemôžem odtiaľ vytiahnuť žiadne informácie von, lebo by som sa vystavil trestnému stíhaniu,” povedal líder hnutia Smer rodina Boris Kollár v diskusnej relácii Na telo v Televízii Markíza.

Kollár prízvukoval, že sa neriešili ,,živé veci”. Predseda parlamentu naznačil, že na stretnutí špičiek sa riešilo, že v minulosti ovládala štát skupina ľudí, ktorá mala dosah na súdy. V Televízii Markíza potvrdil, že by bol „nerád”, keby vznikla „nová skupinka s právom na privátnu spravodlivosť”. píšu Aktuality.sk. 

Radačovský: "Máme tu vládu klamárov, ustráchancov, trpiacich stihomamom. Vedia iba vyrážať dvere"
Europoslanec Miroslav Radačovský sa síce momentálne nachádza v Bruseli, ale podľa vlastných slov ostro sleduje politické dianie na Slovensku. A žasne nad tým, kto všetko sa vyjadruje k domovej prehliadke v Zurianovom... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Zatýkanie sa vymyká z rúk




Kollár potvdil, že sa mu nepáči vlna zatýkania, ktorá krajinou prebieha od minulého roka. V prípade nutnosti nevylúčil ani ďalšie tajné stretnutia v SIS.

Na stretnutí na pôde SIS sa malo zúčastniť desať ľudí vrátane najvyšších ústavných činiteľov. Témou malo byť podľa medializovaných informácií podozrenie, že vyšetrovanie niektorých veľkých korupčných káuz môže byť zmanipulované, píšu Aktuality.sk. 

Ak Za ľudí odíde z koalície, SaS ju bude nasledovať, uviedol Sulík v priamom prenose
Minister hospodárstva Richard Sulík v dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike jasne povedal, že ak strana Za ľudí odíde z koalície pre novelu trestného poriadku upravujúcu podmienky kolúznej väzby, strana Sloboda a Solidarita ju bude... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Diana Zaťková