Vláda a jej inštitúcie od vlaňajších volieb informujú iba o tom, o čom sa im chce informovať
22 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Moc v Slovenskej republike, reprezentovaná vládou a jej úradníkmi dlhodobo ignoruje mnohé otázky verejnosti, kladené jej médiami. Najmä v období pandémie, ohrozenia obyvateľstva a množstva núdzových nariadení je to neobvykle arogantná prax.


Iba za prvý polrok vlaňajšieho roka vláda odignorovala viac ako pol stovku otázok médií. Dobre, bol to vlaňajšok. Prax sa však v tomto roku opakuje. Konštatuje okrem iných aj portál dalito.sk.
Transparentnosť? Výsmech!

"Na prvý pohľad to vyzerá, že nástupom vlády Igora Matoviča je reakciu získať ľahko, ale opak je pravdou. Tlačové oddelenia odpovedajú len na otázky, ktoré si vyberú alebo nereagujú vôbec." Informuje dalito.sk. Prax "úspešne" pokračuje aj pod vládnym vedením Eduarda Hegera. Predvolebné frázy o transparentnosti sú tak iba lžou pre menej chápavých.
Povedia, iba čo sa im hodí povedať

Vláda buď informuje bez možnosti kladenia otázok, alebo si jej členovia a úradníci vyžiadajú otázky písomne a na tie potom neodpovedajú. Ak je možnosť kladenia otázok na tlačovke, takmer vždy s výhovorkou, že "je obmedzený čas na otázky, lebo...", alebo - "klaďte iba otázky k téme tlačovej besedy".

https://www.hlavnydennik.sk/2021/05/21/bukovsky-nasa-vlada-a-vedci-sposobili-tisice-umrti-na-slovensku-pretoze-ignorovali-vedecke-fakty/
O čom vláda nechce informovať:

(podľa dalito.sk)

  1. neodpovedá na otázky ohľadom nového nemeckého výskumu, ktorý dokazuje, že niektoré ochranné prvky pri boji s koronavírusom neúčinkujú a v mnohých krajinách ich aj preto zakázali.


2. Odkedy, prečo a pri akých príležitostiach má štátnu ochranku pridelenú aj hl. hygienik Ján Mikas. Má aj jeho rodina?

3. Odkedy, prečo a pri akých príležitostiach má štátnu ochranku pridelenú z Úradu verejného zdravotníctva SR ktokoľvek?

4. Odkedy, prečo a pri akých príležitostiach má štátnu ochranku pridelenú aj manželka s deťmi pracovníkov ÚVZ SR?

5. Kto, odkedy, prečo a pri akých príležitostiach má štátnu ochranku pridelenú člen Pandemickej komisie či Krízového štábu SR? Kto z nich aj v prípade rodinných príslušníkov?

6. Prečo neregistrovaný SPUTNIK V bude dobrovoľný a registrovaná vakcína AstraZeneca je pre 55+ nedostupná a zakázaná?

7.  Ako to bude s Covid pasom SVK ohľadom tejto vakcíny?

8. Ak SPUTNIK V niekto odmietne, pôjde zasa na záver očkovacieho zoznamu ako v Maďarsku?

9. Koľko ľudí sa od marca 2020 doteraz nakazilo v zdravotníckych zariadeniach a DSS a koľko z nich zomrelo?

10. Koľko zdravých ľudí sa od prvého celoplošného testovania nakazilo počas povinného testovania (vrátane regionálneho) a koľko z nich doteraz zomrelo?
Pandémia nie je jediná téma mlčanlivosti

Nezodpovedaných otázok k nej je podľa zistení dalito.sk oveľa viac. Aj ekonomických Redakcia HD v podstate vyberala tie "najľudovejšie". Sú však aj iné témy, o ktorých obyvatelia SR žiadajú informácie, no nie sú im poskytnuté. Napríklad - "Čo konkrétne, koľko, odkiaľ a kedy objednalo a doviezlo doteraz Slovensko za vlády Matoviča- ochranné pomôcky, presne ktoré, v akom počte a kde ich vláda rozviezla?"

(Medzititulky red. HD.)

Vláda platí vybraným médiám státisíce za očkovaciu propagandu! Nečudo, že vakcína je sloboda...
V ostatnom čase sa nám rôzni herci, odborníci či takzvané "osobnosti" prihovárajú z obrazoviek s heslom: "Vakcína je sloboda". Málokto si však uvedomuje, že masívna kampaň je platená z našich daní. Len na nákup vysielacieho času vláda doteraz... Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | René Skalný