Izraelsko-palestínsky konflikt možno odštartuje občiansku vojnu v Európe - varuje uznávaný sociológ!
22 | 05 | 2021 I René Skalný

Známy český sociológ - Petr Hampl varuje, že súčasný konflikt na Blízkom východe môže zažehnať iskru občianskej vojny v Európe. Hampl sa odvoláva na fakt, že EÚ preukázateľne dodáva zbrane a poskytuje finančnú podporu Palestínčanom. A to môže mať nedozerné následky.


Ako píše Petr Hampl na Facebooku: „Teroristi financovaní a inak podporovaní Európskou úniou a USA zaútočili na Izrael. Na rozdiel od rozprávok o Vrběticiach je to jednoznačne a spoľahlivo doložené.

Európska komisia aj americká vláda sa k tomu hlásia. Píšem to nerád, ale keby izraelská odveta zasiahla aj sponzorov teroristov, bolo by to morálne oprávnené," uvádza Hampl na sociálnej sieti.

Progresívne Slovensko označilo Izrael za "fašistický štát". Biháriová sa neskôr ospravedlnila
Jeden zo zakladateľov Progresívneho Slovenska ostro kritizoval politiku židovského štátu. Vladimír Olej dokonca označil Izrael za "fašistický štát". Ústredný zväz židovských náboženských obcí na Slovensku protestuje, predsedníčka PS - Irena... Čítať ďalej
20 | 05 | 2021 | René Skalný


Sociológ sa odvoláva na tvrdenia bezpečnostného experta, Davida Bohbota: „Spomínam si, že pred 17 lety som počas prednášky prvýkrát otvorene povedal, že v Európe môže vzniknúť občianska vojna medzi moslimami a nemoslimským obyvateľstvom.

Pamätám si, ako na mňa útočili, že som si niečo také dovolil povedať. Nemalo to rasistický podtext, ale zdalo sa mi to reálne. Dnes by som to povedal inak. Už sa neobávam, ale viem. Viem, že občianska vojna je nevyhnutná a je len otázkou času,“ tvrdí David Bohbot.