Fico: Pán predseda vlády Heger, my nežerieme seno. Toto je totálny rozklad štátu! (VIDEO)
22 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Bokom pri kritike tajného stretnutia desiatich našich najvyšších predstaviteľov štátu v „pivnici“ SIS nechcel zostať ani predseda opozičného Smer-SDS Robert Fico. Aj on na sociálnej sieti skritizoval premiéra Hegera za jeho „trápny“ pokus vysvetliť, ako to s tajným stretnutím vlastne bolo, a čo sa tam riešilo.


Eduard Heger bol jediným politikom, ktorý sa snažil vysvetliť, kto mimoriadne tajné stretnutie zvolal, a čo sa na ňom malo riešiť. Prirodzene, tým veľmi nahral Robertovi Ficovi na smeč jeho kritiky, ktorú zverejnil vo videu na sociálnej sieti. Predseda Smeru-SDS a trojnásobný premiér nenechal na svojom nástupcovi nitku suchú a odkázal mu, že je to, čo sa odohralo je obrovským problémom.
Vraj sú vážne podozrenia, že dochádza k manipulácii v rámci trestného konania

Je všeobecne známe, že v pondelok 17. mája sa na mimoriadne zvláštnom stretnutí v „pivnici“ v budove SIS a v utajenom režime stretli prezidentka, predseda vlády, predseda parlamentu, niektorí ministri vlády, generálny aj špeciálny prokurátor, prezident policajného zboru, šéf inšpekčnej služby aj samotný riaditeľ SIS, údajne zvolal predseda vlády. „Podľa verejných zdrojov sa mali baviť o vážnych podozreniach, že dochádza k manipulácii v rámci trestného konania, čo hovorí, že niektoré trestné veci, niektoré známe trestné prípady, boli politicky kontrolované, a podľa všetkého aj politicky riadené,“ hovorí v úvode videa Robert Fico, podľa ktorého ak je toto pravda, tak máme obrovský problém.

Absolútny škandál: Šéf SIS Aláč zasahuje do trestného konania. Asistovalo mu pri tom celé vedenie štátu
20 | 05 | 2021 | Aneta Leitmanová


Smer-SDS preto predložil návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze, na ktorom žiada predsedu vlády Hegera, keďže zvolal toto stretnutie, aby poslancom vysvetlil, čo sa tam dialo, a prečo bolo zvolávať takéto utajené stretnutie. „Priznávam, že som sa pobavil na reakcii predsedu vlády Hegera, ktorý svedčí o jeho úplnej nepripravenosti vykonávať takýto vážny post. Predseda vlády nám odkazuje, že odmieta akékoľvek špekulácie, že by sa na tomto stretnutí bavili o konkrétnych živých veciach. Napríklad o obvinení Pčolinského, či o iných verejne známych trestných prípadoch,“ hovorí ďalej predseda Smeru-SDS. Podľa Eduarda Hegera ale toto stretnutie urobil preto, aby sa predstavitelia štátu oboznámili s podrobnosťami o určitých spravodajských informáciách.

"To sa ako fakt ideme všetci tváriť, že sa tajným stretnutím vlastne nič nestalo?" pýta sa Blaha
Nečakané a najmä tajné stretnutie našich najmocnejších politikov spolu s dvomi šéfmi prokuratúry a novým riaditeľom SIS prekvapilo mnohých. Najmä politikov z radov opozície, ktorá tvrdí, že ide o ohrozenie demokracie u nás. To, čo sa udialo sa... Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Pán premiér, nemôžete slovenskej verejnosti hovoriť, že nešlo o živé prípady

„Pán predseda vlády Heger, my nežerieme seno. Bol som predsedom slovenskej vlády 10 rokov. A keď sa posielali nejaké spravodajské informácie, tak sa posielali cez kuriéra a dostával ich prezident, predseda parlamentu aj predseda vlády. Nikdy nebolo treba zvolať utajené stretnutie v pivnici SIS,“ posiela odkaz súčasnému premiérovi trojnásobný expremiér. „Ak sa bavíme o „určitých spravodajských informáciách a ich podrobnostiach“, tak snáď uznáte, pán predseda vlády, že nemôžete slovenskej verejnosti hovoriť, že nešlo o živé prípady. Snáď podrobnosti spravodajských informácií sa netýkajú informácií spred 30 či 40 rokov. To sú všetko živé veci,“ konštatuje ďalej Fico.



„Už len v tomto vyhlásení sa predseda vlády priznal, že toto stretnutie bolo stretnutie, kde sa bavili o tom, ako zabrániť tomu, aby sa na verejnosť dostali informácie, že niektoré vážne trestné veci, ktoré dnes ovplyvňujú verejnú mienku, boli hrubo manipulované a ovplyvňované politickým systémom tohto štátu,“ trvá na svojom Robert Fico, ktorý na samý záver videa dodáva: „ Ak to tak je, tak je to obrovský problém. To je totálny rozklad štátu. Takže, pán Heger, ďakujem za upresnenie toho, čo sme si všetci mysleli.“

Milan Uhrík: Takéto mafiánske praktiky sú v slušnej spoločnosti neprípustné!
Škandál s tajným stretnutím desiatich najvyšších politikov a funkcionárov v prokuratúre polícii a tajných službách pobúril opozíciu naprieč celým jej spektrom. Rozhodli sa preto iniciovať mimoriadnu parlamentnú schôdzu, čo potvrdil aj Milan... Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik