Orbán: Sme najľudnatejšou krajinou karpatského oblúka, musíme mať silnú armádu
21 | 05 | 2021 I tasr

Maďarsko je najľudnatejšou krajinou v karpatskom oblúku, ktorá musí mať najsilnejšie ozbrojené sily, povedal v pravidelnom piatkovom rozhovore pre verejnoprávnu rozhlasovú stanicu Kossuth Rádió predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.


Podľa jeho slov NATO Maďarsko neochráni. "Samozrejme bude ochotné nám pomôcť v prípade hrozby, ak bude vidieť, že aj my niečo robíme pre svoju obranu," dodal Orbán.

Členstvo v Severoatlantickej aliancii Maďarsko nezbavuje povinnosti udržiavať vlastnú armádu, zdôraznil premiér.

Pri príležitosti Dňa maďarskej armády, ktorý v krajine oslavujú 21. mája od roku 1992, ministerský predseda povedal, že vojakov si treba vážiť. "Je možné, že v budúcich desaťročiach nebude vojna, ale ak áno, tak vojaci budú tí, ktorí nasadia svoje životy," konštatoval Orbán.

"Naši susedia v uplynulých rokoch výrazne posilňovali svoje ozbrojené sily, aj my ich musíme modernizovať. V Karpatskej kotline sme najľudnatejšou krajinou, my musíme udržiavať najsilnejšiu armádu," uzavrel predseda maďarskej vlády.

Putin: Rusko vyrazí zuby všetkým, ktorí budú chcieť z neho odhryznúť
Ruský prezident Vladimir Putin počas stretnutia s vládnymi úradníkmi vyhlásil, že mnohí sa chcú Ruska zmocniť. Nepriatelia Ruska podľa neho snívajú o častiach rozsiahleho územia. Také snahy západu zažíva Rusko podľa šéfa Kremľu, už stáročia. Putin... Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová