Hrôza: Zubárka nechcela bez testu ošetriť 4-ročné dieťa v horúčkach a s boľavým zúbkom
21 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Na Slovensku sa už pomaly uvoľňujú prísne protipandemické opatrenia, napriek tomu sú ale na mnohých miestach vyžadované testy. Nie všetkých sú nám ale po vôli, najmä ak sa to týka detí. Problém s tým mala aj Lucia ktorá opísala svoj smutný príbeh aj na sociálnej sieti.


Mamička potrebovala ísť so svojím 4-ročným synčekom k zubárke v Zlatých Moravciach, no zažila tam niečo, čo ju nemilo prekvapilo. Ako uvádza v statuse, lekárka odmietla ošetriť jej dieťa, ktoré malo pre boľavý zub navyše horúčku, pokiaľ nebude mať vykonaný test. Podľa Lucie ho v škôlke od nej nevyžadujú, takže mu tým bola vlastne odopretá zdravotná starostlivosť.
Ľudia nad tým v čakárni iba neveriacky krútili hlavami

Uplakaný a ubolený chlapček v horúčkach po zákroku v aute takmer okamžite zaspal. Zdroj: FB / Lucia K.


„Hanba to čo snami spravila vláda. Hanba to čo nám prikazuje zakazuje a odopiera. A hanba to, že zdravotník odmietne ošetrenie 4-ročného dieťaťa (v ukrutných bolestiach) za to, že nemá urobený test na Covid,“ píše v úvode svojho statusu Lucia, podľa ktorej jej synček veľmi plakal a žiadal ju: „Mami, poďme už, mňa to veľmi bolí, pomôž mi!“ Lucia je nahnevaná na to, že sa nedokázala zmôcť na nič a v podstate plakala so svojím dieťaťom, pretože mu nedokázala pomôcť. „Hanba, toto je hanba!!!“ píše nahnevaná matka, ktorá ďakuje všetkým, ktorí jej volali či písali. Lucia priznáva, že jej synček síce test nemal, no ona ho mala, pretože kvôli blízkym sa chodí testovať každú nedeľu.

Lucia je sklamaná, že ju niektorí obviňujú, že si to celé vymyslela. „Nie! V živote som na pani doktorku nepovedala krivé slovo. Nikdy! Sama to určite vie, ale dieťa mi nechať v takých bolestiach?“ konštatuje nahnevaná a sklamaná zároveň Lucia. Lekárka podľa nej začala robiť od ôsmej, ale ona so synčekom boli v čakárni už od pol siedmej. „Môj syn, môj jediný syn ma prosil „Mami prosím zubárka nech to dá von“. A viete kedy to dala? Keď som jej doniesla test, lebo má nariadenie a mala kontrolu a podobne veci...“ píše ďalej Lucia, podľa ktorej ľudia na chodbe pred ordináciu krútili hlavami.



„Trošku má to dojalo, že ani jeden človek sa nepostavil, aby ho zobrali,“ konštatuje mamička, ktorá v beznádeji preto utekala dať synčeka otestovať. Zamrzela ju ale aj poznámka, že aj ona musí mať test. Oponovala síce, že od nedele ho má, no lekárka jej povedala, že musí mať najneskôr 24 hodinový. „Pani doktorka má tiež deti a chcela by som vidieť jej papier, či deti chodí dávať testovať,“ píše na záver zo všetkého šokovaná Lucia, ktorá chápe, že aj lekári sa musia chrániť a majú rodiny, ale škôlke od 4 ročného dieťaťa, kde je v kolektíve, test nevyžadujú.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/11/14/hroza-dievcatko-%e2%80%a0-5-zomrelo-na-covid-19-len-pat-hodin-po-tom-co-ju-pustili-z-nemocnice/