Chmelár: Vyhlásenie prezidentky ohľadom stretnutia v centrále SIS je odporné
21 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Zásadné porušovanie noriem právneho štátu, ktoré bude mať ďalekosiahle dôsledky na dôveryhodnosť štátnych inštitúcií, je katastrofa. Spôsobí, že každá strana bude chrániť svojich zlodejov, poukazovať na tých druhých a lož sa nebude dať odlíšiť od pravdy. Môže ísť dokonca o nepriame politické zastrašovanie vyšetrovacích orgánov," napísal v statuse na facebooku Eduard Chmelár.



Tajné stretnutie najmocnejších ľudí štátu v centrále SIS je škandál

Eduard Chmelár považuje tajné stretnutie najmocnejších ľudí štátu v centrále SIS za škandál. Tí sa stretli v miestnosti, ktorú nie je možné odpočúvať. Riešili vyšetrovanie veľkých korupčných káuz. Podľa Chmelára tým ďaleko prekročili svoje právomoci. Politici nemajú čo zasahovať do výlučne trestnoprávnych záležitostí. Vládna koalícia podľa neho sama nabila zbrane opozícii. Tá už dlhodobo tvrdí, že vyšetrovanie je politicky zmanipulované.
Vyhlásenie prezidentky ohľadom stretnutia v centrále SIS je odporné

Prezidentka podľa Chmelára drzo klame. Jej vyhlásenie považuje za obzvlášť odporné. "Prezidentka republiky sa dištancovala od toho, že by sa na stretnutí preberali aj „živé prípady“. Zuzana Čaputová drzo klame. Ona nám chce nahovoriť, že sa stretli v miestnosti, kde sa nedá odpočúvať preto, aby sa bavili o počasí a posedeli si pri káve? Nemala tam čo robiť a do podozrení z trestnej činnosti nemá čo hovoriť! To isté platí aj o ostatných s výnimkou generálneho a špeciálneho prokurátora," píše Eduard Chmelár na sociálnej sieti.

Diskriminácia ako hrom: EÚ otvorí hranice pre zaočkovaných. Nie však tým, ktorí dostali Sputnik V
Plánu Európskej únie na opätovné otvorenie hraníc cudzincom plne zaočkovaným proti Covid-19, sa nezúčastnia tí, ktorí dostali Sputnik V, informuje portál RT. Čítať ďalej
20 | 05 | 2021 | Lukáš Leca

Hlava štátu sa správa nedôstojne, porušovanie noriem právneho štátu je katastrofa

Hlava štátu sa podľa Chmelára v poslednom období správa mimoriadne nedôstojne. V príspevku na sociálnej sieti poukazuje na to, že v zahraničnej politike sa podriaďuje Ivanovi Korčokovi. Váľa sa po koberci pri fotení do módnych časopisov. A kľúčové rozhodnutia zbabelo prenecháva iným orgánom. Porušovanie noriem právneho štátu je ale podľa neho katastrofa. Pani Čaputová zneuctila svoj úrad a pošliapala nestrannosť hlavy štátu.

"S touto vládou žiadna zmena neprišla a už ani nemôže prísť. Je najvyšší čas to pochopiť," dodáva v závere príspevku na sociálnej sieti.



Rozklad polície v priamo prenose? Zbor dobrovoľne opúšťa ďalší vplyvný muž! A nie je sám...
Veľké personálne čistky alebo len zhoda náhod? Policajný zbor hromadne opúšťajú skúsení príslušníci. Ako to už býva zvykom, vraj na vlastnú žiadosť. O skutočných dôvodoch teda môžeme len špekulovať. Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | René Skalný