Belousovová: "Ide do tuhého! Na Slovensku Rada desiatich potichu nastoľuje totalitu"
21 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

"Ide do tuhého. Divné udalosti sa dejú na Slovensku v ostatných dňoch. Ich poradie je tiež veľmi zaujímavé..." zamýšľa sa na sociálnej sieti politička Anna Belousovová. Podľa nej to vykazuje všetky znaky zavádzania totality.



Prvý odišiel Zurian


Najskôr odišiel Zurian z postu riaditeľa NAKA. Pritom sa podľa Belousovovej vyjadril o zaujímavom prepojení hlavného slovenského kajúcnika Makóa, ktorého Matovič ešte ako premiér chcel upratať ( za odmenu ?) do SIS a neskôr na dobrý flek do Budapešti.





"Vraj to bol taký barter, aby dobrovoľne uvoľnil miesto riaditeľa Kriminálneho úradu Finančnej správy.

Otázka je : čo ešte s ním vybartroval Matovič ...?" pýta sa politička.

Za zatvorenými dvermi bez možnosti odpočúvania

Ďalším krokom podľa Belousovovej bolo to, že sa v centrále SIS v špeciálnej miestnosti, ktorú nie je možné odpočúvať, zišlo desať najvplyvnejších ľudí tohto štátu a nasledoval zásah NAKA v byte už bývalého riaditeľa Zuriana, ktorého chceli zadržať.

Smer-SD chce mimoriadnu schôdzu na vysvetlenie tajného stretnutia v SIS (AKTUALIZOVANÉ)
Opozičný Smer-SD chce iniciovať mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR, na ktorej by mal premiér Eduard Heger (OĽANO) vysvetliť "tajné stretnutie" predstaviteľov štátu v Slovenskej informačnej službe (SIS). Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | tasr


"Či už bola motívom tohto stretnutia snaha ochrániť pred zákonom "svojích" ľudí- napríklad Pčolinského- alebo niečo iné, zarážajúce je, že sa vôbec takéto stretnutie uskutočnilo!!!" prízvukuje Belousovová.

Nezávislosť štátnej moci?

Politička upozorňuje, že v každej demokratickej krajine sú jednotlivé piliere štátnej moci nezávislé!

"Uskutočnenie tejto "Rady desiatich" je hrubým porušením princípov demokracie, nezávislosti pilierov štátnej moci a javí všetky znaky zavádzania totality."


Ďalej vysvetľuje, že predstavitelia štátu sa nikdy nemôžu v takomto formáte baviť o hocijakých korupčných prípadoch, pretože pri ich vyšetrovaní má každá časť štátnej moci jasne stanovené, čo môže a čo nie.

"Fakt že sa stretnutie uskutočnilo na SIS je pre mňa šok," dodáva Belousovová.

Zurian: Boja sa pravdy. Začína sa tu kriviť právo a toto je výsledok!
Zadržaný bývalý riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Zuriana sa vyjadril k dnešnému zásahu policajnej inšpekcie. Vylomili mu dvere na popradskom byte. V rozhovore pre TV Markíza povedal, že sa boja pravdy a že sa začína kriviť právo. Zásah... Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová

Treba vyvodiť dôsledky

Čerešničkou na torte je podľa političky účasť prezidentky na schôdzke. "Svojou účasťou pani prezidentka sama hrubo porušila svoje ústavné povinnosti a je na čase, aby sa parlament zamyslel nad vyvodením dôsledkov aj voči nej a začal konať," konštatuje Belousovová.


A na záver dodáva: "Nemôžeme byť ticho, keď sa demontujú základy štátu a surovo sa nastoľuje totalita, kde štát bude riadiť "Rada desiatich"!"

Hrabko: Koalícia ukazuje, že nevie vládnuť, dohodu ale zrejme nájde. Ústavný súd nepovie referendu nie!
Vládna koalícia ukazuje, že nevie vládnuť a nevie zvládnuť chod štátu. Nie je totiž schopná dohodnúť sa. Povedal to publicista Juraj Hrabko v diskusii na TASR TV. Poukazuje aj na prerušenie práce parlamentu, čo podľa neho dokazuje, že problémy... Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | tasr