Uhrík: Slovensko prišlo v Bruseli o veľké peniaze z Fondu solidarity! Dôvod? Nezažiadali sme si o ne!
20 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Europoslanec Milan Uhrík opäť ukazuje na neschopnosť vlády, ktorá má plné ústa rečí o tom, ako všetko zvláda. Tentokrát však nezvládla to, aby dostala z Fondu solidarity peniaze na pomoc pri živelných pohromách a na boj proti následkom covidu.


Počuli ste niekde od našich slniečkárskych europoslancov, že Slovensko prišlo o obrovskú finančnú pomoc z európskeho Fondu solidarity? Nie? Nuž, kto by sa tým chválil. Europoslanec Uhrík z hnutia Republika to v statuse na sociálnej sieti zverejnil aj s faktami, ktoré jasne ukazujú na neschopnosť našich „prispatých“ vládnych politikov. Doma sa naťahujú o každé euro, ktoré chcú minúť z rozpočtu. Na núkajúcu sa pomoc z EÚ kašlú.
Slovensko nedostane nič kvôli prispatej a neschopnej vláde

„Neskutočné! Slovenská vláda sa vykašlala na obrovskú finančnú pomoc z európskeho Fondu solidarity. Stovky miliónov eur na pomoc pri živelných pohromách a na boj proti následkom covidu si tak rozdelia štáty ako Rakúsko, Česko, Maďarsko, Nemecko či dokonca Srbsko a Albánsko,“ píše Uhrík.

V  europarlamente odhlasovali pomoc pre 10 800 Estóncov, ktorí prišli o prácu v odvetví cestovného ruchu. „Slovensko však nedostane nič kvôli prispatej a neschopnej vláde, ktorá rok nevie sformulovať a poslať ani len papier s požiadavkou o dotáciu! Ani na covid, ani na súčasné povodne,“ hnevá sa Uhrík. Podľa neho by aj Slovensku takúto pomoc v Bruseli veľmi radi odhlasovali.

Uhrík: Vzorom rodinnej politiky štátu by nám mohli byť Maďari
Minister financií Igor Matovič zdôvodňuje finančnú pomoc rodinám snahou zvýšiť pôrodnosť. Vyslúžil si za to od politikov aj ľudí viac kritiky ako pochvaly. Medzi tých, ktorí tento jeho úmysel kritizujú, patrí aj predseda hnutia Republika Milan... Čítať ďalej
16 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Namiesto mačacieho šampónu sa venujte ľuďom!

„Len nie je čo. My tú chýbajúcu žiadosť namiesto slovenskej vlády podať nemôžeme,“ konštatuje Uhrík. Ako europoslancovi zastupujúcemu slovenské záujmy trhá srdce, keď vidí, ako v tých tabuľkách lietajú stovky miliónov eur pre všetky krajiny naokolo, ale nič pre nás.

„Je to neskutočný škandál. Preto vyzývam slovenskú vládu, aby nespala a namiesto detinských hádok a infantilného experimentovania s mačacím šampónom začala konečne aspoň trochu robiť svoju prácu!“ uvádza v statuse Uhrík. Vláda Slovensku podľa neho nielenže sama priamo škodí, ale kvôli jej neschopnosti prichádza celý národ o obrovské peniaze. Či už z Európskeho fondu solidarity alebo Európskeho fondu na prispôsobenie sa globalizácii.

Uhrík: Ak prejde návrh o 333 eurovom príplatku pre deti asociálov, podávame diskriminačnú žalobu (VIDEO)
Návrh na vyplatenie jednorazového príspevku 333 eur na dieťa rodinám, ktoré sú v hmotnej núdzi, sa stretlo s odmietnutím v opozície. Rázne "nie" hovorí aj hnutie Republika, ktorému predsedá europoslanec Milan Uhrík. Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Pýtajme si, na čo máme nárok! V tých fondoch sú aj naše peniaze

Tieto spoločné fondy sú podľa Uhríka určené na pomoc pri povodniach alebo na pomoc ľuďom prepusteným v dôsledku pandemických opatrení. Čiže presne na to, čo Slovensko teraz trápi. „Stačí o ne len zmysluplne požiadať. V tých fondoch sú aj naše peniaze. Aj Slovensko platí do EÚ takmer miliardu ročne a kopec ďalších miliárd odchádza na západ v podobe ziskov zahraničných firiem. Pýtajme si, na čo máme nárok! Je to určite lepší spôsob získania peňazí ako zdvíhať ľuďom DPH na 25 percent,“ pokračuje nahnevaný Uhrík.

Dodáva, že na pomoc Slovákom musíme využívať všetky zdroje, na ktoré majú právo.



„Chce to iba zdravé ostré lakte a odvahu bojovať za národné záujmy,“ končí status Milan Uhrík, ktorý ako zdroj informácií udáva: Europarlamentná správa o mobilizácii Fondu solidarity Európskej únie na účely poskytnutia pomoci Grécku a Francúzsku v súvislosti so živelnými pohromami a Albánsku, Belgicku, Česku, Čiernej Hore, Estónsku, Francúzsku, Grécku, Chorvátsku, Írsku, Lotyšsku, Litve, Luxembursku, Maďarsku, Nemecku, Portugalsku, Rakúsku, Rumunsku, Srbsku, Španielsku a Taliansku v súvislosti so závažným ohrozením verejného zdravia.

Politici vo vláde by mali najskôr absolvovať riadne psychotesty, navrhuje Uhrík (VIDEO)
Súčasná vládna koalícia, najmä zásluhou Igora Matoviča, dostala prívlastok vláda bláznov. Zrejme aj preto navrhuje novovzniknuté hnutie Republika, aby sa v budúcnosti vládni predstavitelia podrobili psychotestom. Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik