Oni nieže nevedia riadiť štát, oni kašlú aj na úplne základné formálne veci, hnevá sa Draxler na vládu
20 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Ministerstvo financií sa otriasa v základoch. Kvôli teroru Matovičovej úradníčky odchádzajú kľúčoví ľudia. Exminister školstva Juraj Draxler hovorí, že "oni" úplne kašlú na základné formálne veci.


Draxler v statuse uvádza, že o úteku kľúčových vedúcich pracovníkov a rozpade ministerstva pod vedením Matoviča sa dozvedel z tlače. Podľa exministra školstva je to v skutočnosti ešte horšie, pretože na odchod sa chystá viac ľudí, ako spomínajú médiá.
Dôvodom na odchod vedúcich pracovníkov nie je len Matovič, ale aj šéfka Gmiterko

„A dôvodom nie je len nový minister. Zamestnanci sa sťažujú na najvyššie postavenú štátnu úradníčku v rezorte, Veroniku Gmiterko. Tú si tam dosadila táto vládna koalícia,“ píše Draxler. Dodáva, že ide o pani, ktorá má len minimálne riadiace skúsenosti a hneď dostala na starosti jeden z najdôležitejších rezortov v štáte.

„Čo je v tomto prípade ešte neuveriteľnejšie, podľa dostupných informácií oni pri jej dosadení flagrantne porušili zákon. Ona totiž podľa medializovaných informácií nemá magisterský titul. Hrdí sa titulom MBA, ten však podľa slovenských zákonov nie je druhým stupňom VŠ vzdelávania,“ šokuje ďalej exminister školstva.



„V minulosti som uviedol už viacero prípadov, keď priamo úrad vlády porušil zákon pri hľadaní kandidátov na vysokú pozíciu. Alebo keď sa na vysoko odbornú funkciu dostal niekto s bakalárskym titulom. Nieže nevedia štát riadiť, oni kašlú aj na úplne základné formálne veci,“ konštatuje na záver statusu Juraj Draxler.

Draxler: Sú smiešni, sú aj zákerní a nebezpeční, ale rozhodne nemajú na to, aby sa udržali pri moci
Exminister školstva z čias Ficovej vlády Juraj Draxler je známy „burič“, ktorý zorganizoval už zopár „ľahkých“ protestných akcií. Teraz sa mu však otvárajú nové možnosti ako v protestoch ešte „pritvrdiť“. Čítať ďalej
12 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik