Prieskum: Voľby by vyhral Pellegriniho Hlas, PS aj Uhríkova Republika v parlamente, Kotleba mimo
19 | 05 | 2021 I René Skalný
Parlamentné voľby by vyhral Pellegriniho Hlas s 19,7 percentami. Druhé miesto by obsadila SaS s 15,3 a tretie  OĽANO s 11,8 percentami.

Prekvapivých 9,3 percenta by získalo PS a rovných 9 percent Smer. Do parlamentu by sa ešte dostali Za ľudí (6,1), Republika (5,9), Sme rodina (5,7) a maďarská trojkoalícia Aliancia (5,2).

Informuje o tom agentúra Vox Politico na sociálnej sieti s odvolaním sa na ich najnovší prieskum verejnej mienky z osemnásteho mája.

Hlas-SD s 34 poslancami, SaS s 26, OĽANO s 20, PS so16, Smer-SD s 15, Za ľudí, Republika a Sme rodina - každý zhodne s desiatimi a Aliancia strán maďarskej menšiny s deviatimi poslaneckými mandátmi. Aj takto by mohla vyzerať nová politická mapa Slovenska.


Je treba dodať, že agentúra Vox Politico je prakticky neznáma spoločnosť, ktorej prieskumy doteraz zverejňoval najmä portál Hlavné správy. K príspevku taktiež nie je uvedené v akom časovom horizonte a na akej kvantitatívnej vzorke bol prieskum vykonávaný.

Každopádne, spomínané rozloženie síl by zaiste znamenalo parlamentné zemetrasenie. Otázkou je, do akej mieri sa tento (a iné) prieskumy dajú vôbec považovať za relevantné.

Denník Sme napríklad upozornil, že rovnaká agentúra v decembri 2019 favorizovala Kotlebovu ĽSNS ako najsilnejšiu stranu. Aj preto zrejme netreba pripomínať, že prieskumy volebných preferencií je nutné brať s rezervou.

Matovičov Veľký tresk neuspeje. Vládu rozbije, predčasné voľby budú
Všetko, čo chytí do ruky, pokazí. Jeho manažérske schopnosti sú nulové. Pritom ego ho núti prichádzať s extrémnymi riešeniami, ktoré verejnosti ukážu jeho genialitu, píše portál SME. Kazisvet s nulovými schopnosťami, ale egom génia. Kto je to? Igor... Čítať ďalej
17 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová