Beňová: Slovensko mohlo požiadať o príspevok z Fondu solidarity EÚ. My sme však oň nepožiadali!
19 | 05 | 2021 I Petra Demková

Europoslankyňa Monika Beňová apeluje na premiéra Hegera a ministerku Remišovú, aby aktívnejšie využívali možnosti EÚ pri pomoci Slovákom.


Beňová informuje, že EÚ má pre členské štáty zriadený Fond solidarity. Býval využívaný najmä na pomoc krajinám postihnutým živelnými pohromami.


Beňová sa prvý deň po materskej vyfarbila a otočila sa Ficovi chrbtom: "Nesúhlasím s jeho útokom!"
11 | 05 | 2021 | Tibor Sipos


„V marci 2020 sme jeho účinnosť rozšírili a cieľom Fondu solidarity EÚ je umožniť únii reagovať rýchlym, účinným a pružným spôsobom na núdzové situácie a prejaviť solidaritu s obyvateľstvom oblastí postihnutých veľkými alebo regionálnymi živelnými pohromami alebo čeliacich závažnému ohrozeniu verejného zdravia,“ informuje europoslankyňa.

„Žiadosti o finančný príspevok zaslali viaceré štáty. Okrem nášho Slovenska. Keď vezmeme do úvahy, že lockdown sme mali aj počas takzvanej prvej vlny Covid-19, nedokážem logicky rozumieť tomu, prečo sme o finančný príspevok nepožiadali. Toto je vskutku tak nekompetentná vláda, že už ani neviem, čo by sa ešte muselo stať, aby sa konečne spamätali a začali odborne viesť rezorty,“ hnevá sa Monika Beňová.

„Považujem preto za dôležité, informovať aspoň takýmto spôsobom o ďalšej premárnenej šanci. Zároveň apelujem na predsedu vlády Hegera a podpredsedníčku vlády a ministerku Remišovú, aby sa oveľa aktívnejšie zaoberali možnosťami, ktoré našim občanom môžu v týchto ťažkých mesiacoch aspoň čiastočne pomôcť. Prepásli už viaceré možnosti, ktoré mohli pomôcť v ťažkých časoch!“ Upozornila europoslankyňa na záver.

Beňová k dnešnému sviatku dojala Slovákov slovami o svojej zosnulej matke
Europoslankyňa Monika Beňová v príspevku na svojom facebookovom účte pripomenula svojim zverencom, aký deň dnes oslavujeme. Ako sama napísala, tento rok je pre ňu Deň matiek o čosi špeciálnejší ako tie predtým. Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Tibor Sipos