Z neexistencie vakcinačného preukazu vychádzajú Slováci ako neschopáci, tvrdí Kukan
18 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Kompetentní v našej vláde sa opäť môžu hanbiť. Kým viaceré štáty v Európe, a všetky naše okolité, už majú vyriešené dokumenty potvrdzujúce zaočkovanie danej osoby, my sladko spinkáme. Na sociálnej sieti to kritizuje aj exminister zahraničných vecí Eduard Kukan.


Zodpovedné osoby sa zrejme vôbec nečervenajú pri skutočnosti, že Slovensko vypadlo z dohody o voľnom cestovaní, ktorú uzavreli štáty v našom regióne ako Česko, Maďarsko, Rakúsko a Nemecko. Svedčí to najmä o našej nemohúcnosti a tiež neschopnosti kompetentných zareagovať na to, ako sa u nás vyvíja situácia s očkovaním a chuťou ľudí vycestovať za hranice. Kroky (ne)zodpovedných kritizuje v statuse i bývalý šéf našej diplomacie Eduard Kukan.
To, že budeme očkovať, a že budeme o tom potrebovať potvrdenie sme vedeli dávno

„Podľa vyjadrenia kompetentných vládnych predstaviteľov, Slovensko vypadlo z dohody o voľnom cestovaní, ktorú uzavreli niektoré štáty v našom regióne - Česko, Madarsko, Rakúsko a Nemecko. Dôvodom je skutočnosť, že nemáme jednotný dokument o zaočkovaní obyvateľov, bez ktorého je naša účasť v tejto dohode nemožná,“ píše hneď v úvode statusu Kukan. „Pán minister Korčok zdôraznil, že najskôr si musíme zabezpečiť takýto jednotný doklad pre všetkých. Tomu rozumiem. Len som bol doslova šokovaný, keď som potom počul slová hovorkyne ministerstva zdravotníctva. Povedala, že na tejto úlohe „pracujeme“, má byt hotová 26.júna a práce „postupujú podľa harmonogramu.“ A povedala to s vážnou tvárou,“ pozastavuje sa exminister zahraničných vecí nad slovami, ale aj nad termínom, ktorý si dal náš rezort zdravotníctva.

&id=542468615844817

„Takže to, čo už teraz majú ostatné štáty v našom susedstve a čo slúži ľudom na uľahčenie cestovania, my podľa nášho harmonogramu budeme mať o 6 týždňov!!!“ nechápe Kukan a dodáva: „A to, že budeme očkovať, a že budeme o tom potrebovať potvrdenie sme vedeli dávno. Je mi smutno, keď toto píšem, ale nedá mi nereagovať na takéto správy,“ priznáva exminister, podľa ktorého sú, kompetencie v tejto oblasti neprehľadné. „Ale určite za túto situáciu nemôže ani pandémia, ani opozícia, ba ani Soros. A z tejto situácie preto vychádzajú Slováci ako neschopáci,“ končí svoj kritický status Eduard Kukan.

WHO vyhlasuje, že očkovací preukaz nesmie byť predpokladom na cestovanie
Digitálny očkovací pas by mal byť v Nemecku a EÚ od polovice mája. WHO je však výhradn eproti obmedzovaniu osôb na základe očkovacích preukazov. Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová