Útoky na policajtov sa stupňujú: Muž v Bratislave po nich vrhol kovovú konštrukciu a utiekol! VIDEO
18 | 05 | 2021 I René Skalný

Agresivita voči policajtom sa stupňuje. V sobotu večer pred bratislavskou starou tržnicou, neznámy muž bez akéhokoľvek varovania vrhol železnú konštrukciu do hlúčiku postávajúcich mužov zákona. Viacerí diskutujúci špekulujú, že jeho správanie má byť akousi pomstou za kontrolovanie dodržiavania vládnych opatrení zo strany službukonajúcich policajtov.


Ako informuje bratislavská polícia prostredníctvom svojho oficiálneho profilu na sociálnej sieti:

"Policajti prvého bratislavského okresu pátrajú po totožnosti osoby, ktorá by svojimi informáciami mohla napomôcť k objasneniu trestného činu útoku na verejného činiteľa, ku ktorému došlo v neskorých nočných hodinách v sobotu 15.05.2021 pred Starou tržnicou v centre Bratislavy.

Podľa doposiaľ zistených informácií mala osoba mužského pohlavia kovovým predmetom (viď. videozáznam) zaútočiť na službukonajúcich mestských policajtov." Dodáva polícia s tým, aby ich prípadní svedkovia incidentu neodkladne kontaktovali.


Rozzúrený dav v Čechách lynčoval policajnú hliadku! VIDEO
Sociálnymi sieťami koluje znepokojivé video, kde dav desiatok mladých mužov útočí na dvoch príslušníkov policajnej hliadky. Pôvodne sa špekulovalo, že má ísť o akúsi odplatu za kontrolovanie vládnych nariadení. Za incidentom, ktorý sa stal v... Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | René Skalný





Portál Refresher kontaktoval ľudí, ktorí sa v tom čase v centre Bratislavy nachádzali a udalosť videli na vlastné oči. Podľa svedkov prišli mestskí policajti pred Starú tržnicu, pretože tam skupina mladých ľudí mala nahlas pustenú vlastnú hudbu z prenosného reproduktora. Incident sa stal v čase, keď mestskí policajti skupinke hlučných ľudí dohovárali.



„Niekto doniesol veľký reprák, ľudia tam tancovali na kope. Prišli k nim mestskí policajti, pravdepodobne ich chceli upozorniť, že je to nahlas. Neboli agresívni ani nič podobné. Zrazu prišiel chalan s kovovým stolom a hodil ho do nich odzadu,“ opisuje Refresheru udalosť jeden zo svedkov.Video zachytáva, ako policajti začali mladého chlapca naháňať. Na miesto okamžite prišli aj ďalší policajti." Dodáva Refresher.



Zarážajúce je, že napriek brutalite celého incidentu, množstvo komentujúcich chovanie neznámeho muža nie len, že ospravedlňujú - ale dokonca priamo schvaľujú. Priamo pod oficiálnym príspevkom polície možno nájsť desiatky komentárov neskrývajúcich sympatie k agresorovi.